Autor textu: Mgr. Lýdia Desiatniková, PhD. a študenti OA Watsonova Košice
25.04.2022

VEDIEŤ VIAC

Ponúkame do ZŠ a SŠ po celom Slovensku svoje zaujímavé prezentácie. Ak má škola záujem, prezentácia môže byť aj v anglickom jazyku. Watsonkári z OA Watsonova 61 v Košiciach z bilingválnej sekcie to využili viackrát.

Foto: archív SEEDS

Bratislava 25.04.2022 (Skolske.sk) 

Projekt VEDIEŤ VIAC neziskovej organizácie SEEDS prináša sériu prednášok na slovenské základné a stredné školy. Priamo školám poskytuje zaujímavé informácie na rôzne témy, v tomto období v online režime, čo neznižuje ich kvalitu a atraktivitu. Cieľom projektu je prinášať nové fakty, vzbudzovať zvedavosť a chuť učiť sa viac a starať sa o to, čo máme. Prezentácie spájajú poznatky z viacerých oblastí, lektormi sú odborníci v jednotlivých oblastiach, prinášajú pohľad na svet očami cestovateľov, environmentalistov, umelcov, ekonómov a politikov. Z množstva ponúkaných tém sme prejavili záujem o tie, ktoré prinášajú cestovateľské zážitky z anglicky hovoriacich krajín, ktoré sa prelínajú s históriou a súčasnosťou. 

Naši žiaci 2. a 3. ročníka sa zúčastnili prezentácií o Škótsku a USA. Témy boli podané vtipným, zaujímavým a interaktívnym spôsobom. Najaktívnejší žiaci boli odmenení drobnými darčekmi. Učitelia majú dokonca možnosť navrhnúť ďalšie témy, ktoré sú následne na požiadanie zaradené do ponuky. Prezentácie projektov sa stretli s veľkým záujmom. Tu sú niektoré reakcie našich študentov: Chcel by som úprimne poďakovať pani lektorke za prezentáciu o Spojených štátoch amerických. Odviedla skvelú prácu pri prezentácii a zdieľaní vlastných skúseností, ktoré nadobudla počas pobytu v Spojených štátoch. Ocenil som, ako nás zapojila do diskusie otázkami o Amerike. Prinútiť nás, študentov, aby sme niečo urobili, bol geniálny nápad. Čo sa týka samotnej prezentácie, obsah bol aktuálny, vizuálne výborne spracovaný a kľúčové informácie boli poskytnuté zrozumiteľne. V jednej sekcii bol kvíz so zaujímavými faktami. Na konci prezentácie sme mohli voľne klásť otázky o Amerike. Pani lektorka sa s nami podelila o svoje skúsenosti, ako aj ďalšie informácie o destináciách a aspektoch, na ktoré si treba dať pozor (napr. trestná činnosť, daň z obratu, prepitné atď.) Odporučil by som to niekomu? Áno, určite. Bol to zábavný spôsob, ako sa dozvedieť o americkej kultúre, destináciách, zvykoch a mnohých ďalších veciach. (Ben, II.D)

pic
Foto: archív SEEDS

V prvom rade by sme sa chceli poďakovať prezentujúcim za námahu, pretože vieme, že byť kreatívny a robiť prezentácie online je naozaj náročná úloha. Všetkým sa nám prezentácia o Škótsku páčila, pretože bola netypická a plná zaujímavých faktov. Dozvedeli sme sa veľa nového o kiltoch, jedle, prírode a tiež tradíciách obyvateľov Škótska. Prezentácia bola veľmi interaktívna a dostali sme aj možnosť vyjadriť svoje pripomienky a názory. Získali sme množstvo informácií, ktoré môžeme využiť v budúcnosti a sme radi, že sme mohli stráviť tak úžasný čas so zaujímavými ľuďmi aj keď len cez Zoom. Prezentácia bola urobená veľmi pútavým a interaktívnym spôsobom a vôbec sme sa pri nej nenudili. Pani lektorka a jej kolegovia boli naozaj milí a všetko jasne vysvetlili. Podľa nás bolo neuveriteľné, že sme mohli zažiť Škótsko aspoň cez obrazovku počítača. Bolo to veľmi zábavné a poučné zároveň a pani lektorka bola ochotná vysvetliť všetko čomu sme nerozumeli. Dúfame, že dostaneme príležitosť zúčastniť sa ďalších prezentácií najmä osobne. (Ema a Svetlana, III.D)

pic
Foto: OA Watsonova Košice
pic
Foto: archív SEEDS
pic
Foto: archív SEEDS

​​​​​​​Súvisiace články:   
https://skolske.sk/clanok/56066/vediet-viac
https://skolske.sk/clanok/56315/den-vody-v-trebisove
https://skolske.sk/clanok/56356/u-nas-novota-v-australii-stara-vec   
https://skolske.sk/clanok/56479/india--zkazdeho-rozka-troska
https://skolske.sk/clanok/56492/den-zeme-unas-v-michalovciach 
https://skolske.sk/clanok/56969/uspesna-tretinka-za-nami 
https://skolske.sk/clanok/57889/vedia-viac-vporubke
https://skolske.sk/clanok/57903/den-so-seeds ​​​​​​​
https://skolske.sk/clanok/58027/tisicrocne-vcely   

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]