Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: OTS
06.09.2024

Najlepšie smart zariadenia pre usilovných školákov

Apple iPad, iPhone alebo aj elektrická kolobežka.

Foto: Planeo

Bratislava 06.09.2024 (OTS/Skolske.sk)

Okrem zošitov a písacích pomôcok sa základná školská výbava rozrástla o nové položky, ku ktorým patria kvalitné smart zariadenia. Možností je nekonečne veľa a nájsť ideálne zariadenie, ktoré bude vaše dieťa naozaj potrebovať môže byť zložité. V našom článku sa dozviete, čo by mal vlastniť nielen školák, ale aj študent.

Apple iPad – interaktívne vzdelávanie aj v domácom prostredí

Žijeme vo svete, v ktorom je ovládanie moderných technológií nevyhnutnosťou. Práve z tohto dôvodu je potrebné deťom postupne kupovať zariadenia, ktoré ich môžu výrazne obohatiť. Také zariadenie predstavuje aj Apple iPad. Umožňuje prístup k rôznym vzdelávacím aplikáciám, ktoré pomôžu školákom pri učení matematiky, cudzích jazykov a ďalších predmetov zábavným a interaktívnym spôsobom. Okrem toho používanie Apple iPad pomáha deťom rozvíjať aj digitálne zručnosti. Medzi ďalšie benefity patrí:

● Flexibilita učenia - vďaka interaktívnym prvkom ako sú hry, kvízy a simulácie, je vzdelávanie na Apple iPad zábavnejšie a pútavejšie.
● Podpora kreativity - pomocou tabletu zvládnu aj školáci vytvárať rôzne prezentácie alebo videá, čo im umožní učiť sa nové zručnosti v praxi.
Organizovanie voľného času - Apple iPad poslúži nielen na hry, ale aj na organizovanie rôznych úloh. Týmto spôsobom sa deti môžu učiť organizovať si prácu a efektívne využívať voľný čas.
 
Ktorý Apple iPad bude pre vášho školáka ten najvhodnejší?

Spoločnosť Apple má v ponuke hneď niekoľko druhov iPadov, ktoré sa líšia výkonom, veľkosťou a funkciami. Predstavíme vám základné modely, aby ste svojmu školákovi vybrali ten najvhodnejší presne na mieru.

Základný iPad predstavuje všestranné zariadenie, kombinujúce funkcie počítačasmartfónu do jedného prístroja. Ponúka prenosnosť, dotykové ovládanie a množstvo aplikácií. Je ideálny na prehliadanie internetu, sledovanie videí, hranie hier, kreslenie, vytváranie dokumentov a mnoho ďalších činností. S 10 hodinovou výdržou batérie bude skvelým spoločníkom počas celého dňa.

Foto: Planeo

Apple iPad Air ponúka modernejší dizajn ako základný model Apple iPad. Je tenší, ľahší, s lepším výkonom a podporou pokročilejších funkcií. Displej Liquid Retina má veľkosť 10,9 palcov. Nechýbajú výkonné procesory, ako napríklad M1 alebo A14 Bionic. Podporuje Apple Pencil 2. generácie a Magic Keyboard, čo z neho robí skvelý nástroj nielen pre kreativitu.

Apple iPad Pro je spomedzi iPadov najpokročilejší. Hodí sa skôr pre vysokoškolských študentov, ktorí potrebujú špičkový výkon a najnovšie technológie. Má dve veľkosti displeja 11″ a 12,9″ s kapacitou úložiska2 TB. So svojim čipom Apple M2 sa postará o výnimočný výkon, ktorý zvládne aj tie najnáročnejšie úlohy ako je spracovanie videa v 4K rozlíšení, grafický dizajn alebo 3D modelovanie. Rozumie si s Apple Pencil a s Magic Keyboard, vďaka ktorým bude písanie a kreslenie mimoriadne pohodlné a presné. Všetky dáta budú v bezpečí, pretože na odomykanie zariadenia používa iPad Pro technológiu Face ID.

Foto: Planeo

iPad mini je kompaktný tablet od spoločnosti Apple, ktorý je navrhnutý tak, aby poskytoval dobrý výkon a funkcie v menšom a ľahšie prenosnom formáte. Tento model disponuje s 8,3-palcovým displejom, výkonným čipom A15 Bionic a podporou Apple Pencil. Apple iPad mini je ideálny pre školákov. Hodí sa na rýchle poznámky, čítanie, ale aj na zábavu.

Mimoriadne výhodným benefitom tohto modelu sú mnohé rodičovské nástroje, vďaka ktorým môžu rodičia obmedziť prístup k nevhodnému obsahu, nastaviť limity na používanie aplikácií a sledovať aktivity dieťaťa.

iPhone 15 Pro Max – bezkonkurenčný výkon s prémiovým dizajnom aj pre školákov

Ďalšou praktickou pomôckou, ktorú vaše dieťa naplno využije je inteligentný telefón. Hoci jeho používanie deťmi je veľmi chúlostivou témou. Niektorí ho chvália, iní odsudzujú. Avšak ak sa o svoje deti zaujímate, máte mobil pod kontrolou a viete, čo na ňom deti robia, môže byť smartfón užitočným a edukatívnym nástrojom.

Nestíha si váš školák robiť poznámky na hodine, pretože pozorne vníma výklad učiteľa? Pre smartfón žiaden problém. Ukážte mu ako funguje diktafón. Na ďalšej hodine si môže výklad jednoducho nahrať do telefónu, následne pustiť a zapísať do zošita. Toto je iba jeden z mnohých príkladov, na ktoré sa dá iPhone 15 Pro Max použiť.

iPhone 15 Pro sa postará nielen o bezpečnosť vášho dieťaťa, ale aj o váš pokoj, pretože ho budete mať pod kontrolou. V prípade núdze alebo pri zmene plánov sa s vami dieťa môže vďaka telefónu kedykoľvek spojiť. Pomocou lokalizačných služieb môžete zase vy sledovať jeho polohu. Nechýbajú mu ani ďalšie zabudované SOS funkcie, ktoré umožňujú v prípade núdze rýchlo kontaktovať tiesňové linky alebo rodičov.

Foto: Planeo

Telefón iPhone 15 Pro Max je ideálny pre všetkých, ktorí požadujú to najlepšie z najlepšieho. Hodí sa ako pre profesionálnych fotografov, video tvorcov, hráčov, tak aj pre školákov či študentov. Ponúka špičkové technológie, excelentný výkon a atraktívny dizajn, čím sa radí medzi najlepšie smartfóny na trhu. Ak hľadáte najlepší mobil pre svoje dieťa, iPhone 15 Pro Max je skvelou voľbou.

iPhone 15 Pro Max má moderný, elegantný dizajn s titánovým rámom, ktorý je ľahký a odolný.
Vybavený je 6,7 palcovým displejom Super Retina XDR, ktorý poskytuje výnimočnú kvalitu obrazu, živé farby a vysoký kontrast. Podporuje aj technológiu ProMotion s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz. Poháňa ho najnovší čip A17 Pro, ktorý je navyše energeticky úsporný a s vylepšeným grafickým výkonom. Ľavou zadnou zvládne aj tie najnáročnejšie aplikácie a hry.

Do vienka dostal aj prvotriednu fotovýbavu v podobe troch kamerových systémov a to 48 MPx hlavného snímača, 12 MPx ultra širokouhlého objektívu a 12 MPx teleobjektívu s 5x optickým zoomom. Poteší aj vylepšená výdrž batérie, ktorá by mala bez problémov vydržať približne až 29 hodín aj pri nepretržitom sledovaní videí.

Foto: Planeo

Apple Watch – inteligentné hodinky aj pre školákov

Inteligentné Apple Watch majú samozrejme aj špeciálne funkcie pre školákov. Dokážu ich upozorňovať na plánované udalosti, úlohy alebo aj na čas vstávania. Ak sú navyše Smart watch nastavené na takzvaný školský režim máte istotu, že vášho školáka nebudú vyrušovať žiadne notifikácie počas celého vyučovania. A to zďaleka nie je všetko. Pomocou funkcie Family Setup umožňujú inteligentné hodinky nastaviť rôzne obmedzenia prístupu k určitým aplikáciám, časové limity ako aj sledovanie aktivity dieťaťa. Kúpou hodiniek Apple Watch budete svoje dieťa motivovať k lepším výsledkom, ale zároveň máte možnosť dohliadať na ich používanie.

Apple Watch ocenia nielen školáci a študenti. Hodia sa pre všetkých, ktorí sa snažia žiť aktívnejší život. Ak vlastníte iPhone a chcete si kúpiť smart hodinky, jednoznačnou voľbou by mali byť Apple Watch. Jednoducho ich spárujete s iPhonom a pokiaľ máte model s podporou eSim budete môcť prijímať hovory a odpovedať na správy bez telefónu. Samozrejme môžete využívať aj hlasovú asistentku Siri. Vhod prídu aj funkcie ako núdzové volanie a detekciu pádu, ktoré môžu byť užitočné v prípade krajných situácií.

Sú atraktívne aj kvôli mnohým zdravotným a športovým funkciám. Dokážu merať a monitorovať tepovú frekvenciu, spánok a novšie modely dokonca merajú aj EKG. Nechýbajú im športové režimy, ktoré umožňujú vyhodnocovať fyzické a športové aktivity či kondíciu. Okrem pohybových aktivít disponujú Smart watch aj regeneračným asistentom, ktorý odporučí vhodný čas na regeneráciu.

Zdroj:Planeo

Elektrické kolobežky – do školy aj do práce

Elektrická kolobežka je kompaktný dopravný prostriedok na kratšie vzdialenosti, najmä v mestských oblastiach. Jednoducho sa ovláda a vďaka skladacej konštrukcii je možné ju preniesť prakticky kdekoľvek. Využiť ju môžete aj na presun do školy. Na trhu sú dostupné elektrické kolobežky nielen pre dospelých, ale aj pre deti.

Elektrické kolobežky pre deti sú navrhnuté tak, aby boli ľahké a jednoducho ovládateľné. Väčšina modelov je vyrobená z hliníku alebo plastu, čo zároveň uľahčuje aj ich prenášanie. Detské kolobežky disponujú najčastejšie plastovými kolesami, ktoré sú mimoriadne odolné. Vo výbave im nechýbajú svetlá pre lepšiu viditeľnosť, ako aj teleskopické riadidlá, ktorých výšku je možné prispôsobiť podľa potreby.

Za pohon elektrickej kolobežky je zodpovedný motor. Čím je elektrická kolobežka výkonnejšia, tým lepšie sa na kolobežke jazdí. Výkon motora pre dospelých sa pohybuje v rozmedzí 250 a 500 W. Modely určené deťom ponúkajú výkon 120 W. S výkonnom úzko súvisí aj maximálna rýchlosť. Kolobežky pre školákov ponúknu maximálnu rýchlosť cca 8 km/h, pre študentov už môžete vybrať elektrickú kolobežku s hodnotou 15 km/h.

Na pohon motora je potrebná energia, ktorá je dodávaná prostredníctvom batérie. Čím vyššia kapacita, tým väčší dojazd kolobežka má. Dojazd sa zvyčajne pohybuje v rozmedzí 1550 kilometrami na jedno nabitie, v závislosti od modelu a podmienok jazdy. Štandardom pre detské varianty je to okolo 20 – 30 km.

Pred kúpou detskej kolobežky sa v neposlednom rade zamerajte aj na brzdy, pretože k bezpečnosti malých aj veľkých vodičov sú kľúčové. Najčastejšia kombinácia bŕzd je zadná kotúčová a predná elektronická.

●        Kotúčová brzda sa ovláda páčkami na riadidlách, je spoľahlivá a umožňuje rýchle zastavenie.
●        Elektronická brzda zasa ponúka veľmi plynulé a komfortné brzdenie, avšak musíte počítať so zotrvačnosťou.

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]