Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: Ľuboš Lukáč
29.08.2024

Mimoriadne obľúbený Klub nadaných detí v Prešove otvára svoje brány

O členstvo v 1. Klube nadaných detí na Slovensku je každoročne obrovský záujem. Účelom mimoškolského vzdelávania nadaných je podchytiť skupinu nadaných detí už v rannom veku a poskytnúť im nadštandardný rozvoj a rozširovanie obzorov.

Foto: Rajmund Petrík

Prešov 29.08.2024 (Skolske.sk)

S príchodom nového školského roka 2024/2025 majú rodičia v Prešove možnosť prihlásiť svoje deti do mimoškolského projektu vzdelávania nadaných žiakov. O členstvo v Klube nadaných detí je každoročne veľký záujem. Jeho náplňou je zábavná a herná činnosť, rozvoj intelektových predpokladov u detí, čitateľská i finančná gramotnosť, rozvoj motorických schopností a experimentovanie. Klub nadaných detí Prešov združuje deti so všeobecným intelektovým nadaním, deti nadané matematicky, lingvisticky, deti s bystrou úvahou, deti hravé a ochotné rozširovať si obzory všetkými smermi. Členmi klubu sa môžu stať žiaci 1. a 2. stupňa základných škôl.

Stretnutia nadaných detí prebiehajú spravidla v piatok (od 14.00 do 15.00) , a to v prenajatých priestoroch základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove (Klub nadaných detí nemá nič spoločné so spomínanou školou, jej priestory si prenajíma na svoju činnosť). Pre nadané deti je pripravený špeciálny program vzdelávania, nebudú chýbať logické sústredenia, exkurzie, prednášky, experimenty, bádateľské projekty, či tvorivé aktivity.

Registrácia do Klubu nadaných detí Prešov je spustená od 30. augusta 2024 na webovej stránke www.nadanedieta.sk a je určená pre 30 nadaných detí. Samotná registrácia a stretnutia detí sú bezplatné. Odporúčame rodičom zaregistrovať deti čo najskôr, o členstvo v Klube nadaných detí je obrovský záujem.

pic
Foto: Rozumieme nadaným

Projekt mimoškolského vzdelávania nadaných detí organizačne vedú učitelia a špeciálni pedagógovia, ktorí sa špecializujú na edukáciu nadaných detí. Okrem bohatého pedagogického vzdelania majú všetci „za sebou“ odborné vzdelávanie zamerané na intelektovo nadaných žiakov, ktoré dokončili vo Výskumnom ústave detskej psychológie a patopsychológie v Bratislave.

Organizátorom projektu mimoškolského vzdelávania nadaných detí - Klub nadaných detí je celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným, ktorá každoročne ponúka rôzne projekty, aktivity, podujatia a súťaže zamerané pre nadané deti, učiteľov nadaných detí, pre materské, základné i stredné školy.

pic
Foto: Rozumieme nadaným

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]