Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
28.08.2024

Učitelia získali znalosti o využívaní digitálnych technológií vo výučbe

Počas školenia sa učitelia zúčastnili na sérii prednášok a workshopov, ktoré viedli odborníci z technologického sektora.

Ilustračné foto. Foto: TASR

Bratislava 28. augusta (TASR) - Celkovo 118 učiteľov získalo nové vedomosti a zručnosti v oblasti využívania digitálnych technológií vo výučbe. Nezisková vzdelávacia organizácia Junior Achievement (JA) Slovensko zorganizovala predposledný augustový týždeň úvodné školenie akreditovaného programu Digitálne kompetencie pre učiteľov. TASR o tom informoval marketingový manažér JA Slovensko Roman Weis.

"Obsah vzdelávania je určený učiteľom a školským digitálnym koordinátorom, ktorí sa naučia pracovať s inovatívnymi nástrojmi a metódami na budovanie digitálnych zručností žiakov a povedomia o digitálnej bezpečnosti. Stanú sa tak svojim kolegom odbornou oporou, aby spoločne prispievali k rozvoju zručností potrebných na uplatnenie sa mladej generácie na trhu práce," uviedol Weis. Každý pedagóg si na konci školenia podľa neho vyberie svoju celoročnú tému, ktorej sa počas nasledujúceho školského roka bude so žiakmi a s kolegami venovať.

Ako priblížil, počas školenia sa učitelia zúčastnili na sérii prednášok a workshopov, ktoré viedli odborníci z technologického sektora. Program bol podľa neho zameraný na praktické využitie digitálnych nástrojov vo vyučovacom procese. "Získané vedomosti a zručnosti budú učitelia následne využívať vo svojej každodennej práci, čím prispejú k modernizácii slovenského školstva. JA Slovensko sa bude aj naďalej venovať rozvoju digitálnych kompetencií učiteľov," dodal Weis.

Október 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
Napíšte nám [email protected]