Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: Zuzana Mészárosová
27.06.2024

eTwinning bilancuje na konci školského roka

Slovenský eTwinning žije po celý školský rok mimoriadne aktívnym životom

Foto: eTwinning

Bratislava 27.06.2024 (Skolske.sk)

Koniec školského roka prináša bilancovanie celoročnej práce vo všetkých vzdelávacích inštitúciách a inak tomu nie je ani v eTwinningu. V školskom roku 2023/2024 eTwinning zaznamenal na Slovensku ďalší progres a učitelia i žiaci pracovali na veľkom množstve projektov i vďaka  skvalitneniu novej platformy - European School Education Platform, ktorá je miestom stretnutia všetkých zainteresovaných strán v sektore školského vzdelávania a je tiež domovom pre eTwinning, komunitu pre školy v Európe.

Slovenský eTwinning žil po celý školský rok mimoriadne aktívnym životom. Pracovníci NSO v Žiline zorganizovali národné a medzinárodné semináre s cieľom umožniť učiteľom nadviazať kontakty, nájsť si partnerov na prácu na medzinárodných projektoch eTwinning  a naučiť sa učiť prostredníctvom medzinárodnej kolaborácie spoločne s európskymi partnermi prostredníctvom moderných technológií. Počas celého roka sa uskutočnilo mnoho vzdelávacích aktivít, webinárov, workshopov či elearningových vzdelávaní, národných i medzinárodných podujatí pre učiteľov podporujúcich ich profesionálny rozvoj. Celý rok bol v eTwinningu venovaný téme roka „Wellbeing v škole“, tejto téme sa venovalo viacero vzdelávacích webinárov, seminárov a tiež projektov eTwinning.

Koncom mája bola vydaná publikácia „Krok za krokom ku kvalitnému eTwinning projektu“, v ktorej sa učitelia dozvedia viac o tom, ako realizovať kvalitný eTwinning projekt s ambíciou získať niektoré z ocenení. Publikácia vznikla za významnej pomoci eTwinning ambasádorov, teda učiteľov z praxe, ktorí majú bohaté skúsenosti s kvalitnými a ocenenými eTwinning projektami.

Posledný júnový deň je deadlinom pre požiadanie o Národný certifikát kvality. Tento certifikát dokazuje, že projekty uskutočňované v rámci programu eTwinning dosahujú vysoké štandardy a sú naozaj kvalitné.

Slovenskí ambasádori eTwinning tiež bilancovali svoju celoročnú prácu na spoločnom pracovnom stretnutí, ktoré sa konalo v Trenčianskych Tepliciach aj spolu s českými ambasádormi a priaznivci eTwinning sa už teraz môžu tešiť na novinky pripravované slovenskou NSO a ambasádormi eTwinning v novom školskom roku.

Nie ste ešte súčasťou komunity eTwinning? Je veľa dobrých dôvodov, prečo by ste sa mali zapojiť do realizácie partnerstva škôl eTwinning a stať sa tak členom tejto európskej komunity.  Pretože okrem nových vedomostí a radosti pri učení eTwinning ponúka bezplatný prístup, zmysel pre komunitu, bezpečné prostredie na vzájomnú spoluprácu partnerov, projekty zamerané na spoluprácu škôl, možnosť profesionálneho rastu pre učiteľov, podporu, šťastných žiakov, žiadnu byrokraciu, uznanie práce učiteľov a pedagógov a v neposlednom rade veľa pozitívnej energie a zábavu v triede. eTwinning sa na Vás teší v septembri opäť!

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]