Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: Eva Chalányová
14.06.2024

Za málo peňazí, veľa muziky...

Na discgolfe je úžasné to, že je to finančne nenáročný šport, ktorý ale so sebou nesie množstvo benefitov v oblasti fyzického a psychického zdravia.

Foto: Kováčová

Bratislava 13.06.2024 (Skolske.sk)

Discgolf je fantastický spôsob, ako môžete s priateľmi a rodinou tráviť čas, no zároveň sú športovci, ktorý hru zobrali vážne a dnes súťažia, trénujú a vyhrávajú oficiálne medzinárodne súťaže. Akokoľvek sa rozhodnete, discgolf určite vyskúšajte, málokto to oľutoval.

​​​​​​​Takúto  kratučkú, no úžasne výstižnú charakteristiku som čítala o discgolfe nedávno. Pravdivá výpoveď o jednom z menej známych športov, ktorý ako u  prvého vzbudil záujem, u môjho syna Martina. S obrovským zanietením mi o ňom rozprával a zrodila sa myšlienka, zapojiť do tohto športu aj malé deti v materskej škole. Slovo dalo slovo a stalo sa skutkom. Založili sme krúžok približne pred 15 rokmi. Od vtedy som si tento šport zamilovala a spolu s deťmi som spoznávala jeho nevýslovnú moc. Šport, ktorý vás nenásilne učí hýbať sa, spoznávať prírodu, prežívať v nej, sledovať krásu farieb, pohyb a spev vtákov, počúvať šumenie stromov, povievať vietor vo vlasoch, nadväzovať priateľstvá, komunikovať s rodinou a tešiť sa na každé ďalšie stretnutie s nimi.

pic
Foto: Kováčová
pic
Foto: Eva Chalányová
pic
Foto: Eva Chalányová

Práca s deťmi priniesla aj úspechy. Jurko Chalány, absolvent našej materskej školy sa stal, hlavne pod vedením jeho otca Martina, niekoľkonásobným medailistom na majstrovstvách Slovenska.
Prirodzená túžba človeka vyhrávať nás viedla k založeniu Olympiády v discgolfe. Dnes sme sa na našom školskom dvore stretli už po 7 krát. Sedem materských škôl si meralo sily v 7 disciplínach. Profesionálny kôš s diskami, skok do diaľky, prenášanie zmrzliny, lovenie rýb, hod loptou s chvostom, hod hekískou, hod na Spin Ladder - hod drevených guličiek na stojan, hod hrkáliek na veľký cieľ. Aj keď nás prekvapila veľká zima, deti sa nenechali odradiť. Sústredene, no so širokými úsmevmi na tvárach, zdolávali jednu disciplínu za druhou. Teplý čaj, chutný chlebík, drobná sladkosť navrátili deťom odhodlanie a chuť vyhrať.

pic
Foto: Eva Chalányová
pic
Foto: Eva Chalányová
pic
Foto: Eva Chalányová
pic
Foto: Eva Chalányová

Po chvíľke napätia prišlo vyhlasovanie víťazov. Všetkým patrí poďakovanie za účasť a víťazom vrelé gratulácie. Tretie miesto patrí MŠ Vinohradská, druhé miesto obsadila naša MŠ Hollého 3 a prvé miesto náleží MŠ Kalinčiakova.

Ešte raz prijmite srdečné gratulácie. Ďakujeme za návštevu aj zástupcom mesta, pani riaditeľke kancelárie primátora, JUDr. Ivone Reinhardtovej a zástupkyni Odboru školstva, kultúry a športu MsÚ Adriane Seewaldovej.

pic
Foto: Eva Chalányová

No a nám, ktorí sme sa na organizácii dnešného športového dňa podieľali bola najkrajšou odmenou veľká radosť všetkých detí. Ďakujeme garantovi Ing. Martinovi Chalánymu, celému kolektívu MŠ Hollého 3, pod vedením pani riaditeľky PhDr. Lívii Klostermannovej, OZ Fraštačania a všetkým dobrovoľníkom a zúčastneným. Skúste to aj VY!

pic
Foto: Eva Chalányová
pic
Foto: Eva Chalányová

Október 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
Napíšte nám [email protected]