Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
13.06.2024

Práce na obnove škôlky na Námestí SNP v Detve pokračujú

Deti zo škôlky počas stavebných prác premiestnili do dočasných priestorov.

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Detva 13. júna (TASR) - Stavebné práce na rekonštrukcii a rozšírení kapacít Materskej školy na Námestí SNP v Detve pokračujú podľa zmluvných podmienok a časového harmonogramu stavby. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Milan Suja s tým, že dodávateľ má ukončené všetky búracie práce.

Dodal, že vybudované sú základové konštrukcie a vymurované sú aj deliace priečky v zadnej časti škôlky. "Okrem toho je vymurované aj prvé nadzemné podlažie v prednej časti škôlky," objasnil. Pre nasledujúce obdobie budú stavbári pripravovať montáž stropu a jeho betonáž nad prvým podlažím, následne murovať steny druhého podlažia. V zadnej časti škôlky ich podľa hovorcu čakajú vodárenské a kurenárske práce.

Ako ďalej informoval, pre overenie stavu a postupu stavebných prác na stavbe organizujú kontrolné dni s účasťou predstaviteľov mesta Detva. Posledný bol začiatkom júna aj s poslancami mestského zastupiteľstva za volebný obvod číslo tri, ktorým je stará Detva.

Stavenisko mesto stavbárom odovzdalo začiatkom februára tohto roka. Podľa hovorcu zbúrali prednú časť objektu z drevostavby až po základy. "Celkové náklady v zmysle uzatvorenej zmluvy sú vo výške 1.727.641 eur," pripomína mesto. Deti zo škôlky počas stavebných prác premiestnili do dočasných priestorov.

Škôlku v minulosti budovali v dvoch etapách. V prvej vznikla predná časť z drevenej konštrukcie a v druhej etape zadná, murovaná časť. V rámci rekonštrukcie zrútili prednú drevenú časť, ktorú nahradia murovanou dvojpodlažnou stavbou. Jej stav totiž nevyhovoval hygienickým ani stavebným normám. Zadnú, súčasnú murovanú časť obnovia a bude mať nové dispozičné riešenie. Po vybudovaní diela bude mať zariadenie kapacitu 125 detí s piatimi triedami.

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]