Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
05.06.2024

Najlepším stredoškolským časopisom sa stal bardejovský Gymoš

Do aktuálneho ročníka podujatia sa prihlásilo celkovo 20 stredoškolských časopisov z deviatich miest Prešovského kraja vydaných v školskom roku 2022/2023.

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Prešov 5. júna (TASR) - Študenti zo Spojenej školy J. Henischa v Bardejove majú najlepší stredoškolský časopis. Ich Gymoš ovládol aj v poradí desiaty ročník Súťaže stredoškolských časopisov, ktorého vyhlasovateľom je Prešovský samosprávny kraj (PSK). Aktuálne víťazstvo si vybojoval spomedzi dvadsiatky tlačených či online časopisov vydaných v roku 2023. Jeho redaktori si ocenenie prevzali počas slávnostného vyhlásenia výsledkov v stredu v Prešove.
        
"Som rád a veľmi ma teší, že sú naši mladí ľudia odvážni a chcú písať. Je dôležité, aby pestovali vzťah a lásku k pravde, lebo ak ju budú mať tvorcovia, budú ju mať aj čitatelia. Stredoškolské časopisy v Prešovskom kraji oceňujeme už od roku 2012. Každoročne sa nám potvrdzuje, aké dôležité je ich vydávanie pre samotné školy, pretože jednak približujú ich život, ale zároveň ich skvele propagujú a prezentujú," uviedol predseda PSK Milan Majerský.
        
Do aktuálneho ročníka podujatia sa prihlásilo celkovo 20 stredoškolských časopisov z deviatich miest Prešovského kraja vydaných v školskom roku 2022/2023. Z toho bolo 13 printových a sedem elektronických periodík.
        
Absolutórium si v desiatom ročníku súťaže vybojoval Gymoš zo Spojenej školy Juraja Henischa z Bardejova, ktorý obhájil prvenstvo z vlaňajšieho ročníka a do svojej zbierky si tak pripísal už šieste víťazstvo.
        
Na druhom mieste sa podobne ako v uplynulom ročníku súťaže umiestnil Life in the Academy Súkromného gymnázia v Poprade a tretiu priečku si vybojovala redakcia Gymplovín Gymnázia Terézie Vansovej v Starej Ľubovni. Medzi najlepšie časopisy v zlatom pásme sa zaradili aj redakčné tímy časopisu Phase Gymnázia Leonarda Stöckela v Bardejove a časopisu Elán, ktorý vydáva SOŠ podnikania a služieb v Lipanoch.
        
Skokanom školského roka 2022/2023 sa stal časopis Silvum Strednej odbornej školy (SOŠ) lesníckej v Prešove a objavom periodikum Enter, ktoré tvoria redaktori Gymnázia sv. Moniky v Prešove. Titulom najlepšia obálka sa hrdí SPeŠnet tvorcov zo SPŠ techniky a dizajnu v Poprade, najlepším vizuálom časopis Vita vydávaný Strednou zdravotníckou školou v Prešove. Cenu za kreativitu si prevzali tvorcovia časopisu Phase, ktorý vychádza na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove a cena Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) putovala časopisu Elán zo SOŠ podnikania a služieb v Lipanoch.
        
Organizátormi súťaže sú PSK, RO SSN v Prešove a Krajská knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove.

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]