Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: Mgr. Beáta Molnárová
15.05.2024

Žiaci zo ZŠ v Kráľovskom Chlmci boli v Škole v prírode

Žiaci zažili zasnežené Štrbské pleso, túru do Tatranskej Lesnej i Múzeum Tatranského národného parku.

Foto: Mgr. Denisa Szemánová

Kráľovský Chlmec 15.05.2024 (Skolske.sk)

Predposledný aprílový týždeň bol pre 44 žiakov štvrtého ročníka výnimočný. V dňoch 22.6.2024 – 26.4.2024 sa zúčastnili Školy v prírode v Hornom Smokovci. V deň príchodu po ubytovaní a po výdatnom obede sme sa presunuli na Štrbské pleso, kde nás čakala zasnežená prírodná scenéria. Žiaci mali zo snehu obrovskú radosť.

Na druhý deň sme sa vybrali na túru spoznať okolie, dostali sme sa až do Tatranskej Lesnej. Nakoľko nám počasie prialo, v popoludňajších hodinách sme sa opäť vybrali na túru, ktorá bola zároveň spojená aj s návštevou galérie trick-artu a optických ilúzií v Tricklandii v Starom Smokovci. Utorkový večer sme mali diskotéku, kde žiaci ukázali, ako dobre sa vedia zabávať.

V stredu ráno sme sa zobudili na sychravé počasie. V dopoludňajších hodinách sme sa Tatranskou elektrickou železnicou presunuli do Tatranskej Lomnice. Navštívili sme Múzeum Tatranského národného parku, kde sme sa zoznámili s prírodou a históriou Tatier, ale aj so životom podtatranského ľudu v minulosti. Daždivé počasie sme poobede využili na učenie sa a na kreatívne práce. Prvou zastávkou vo štvrtok bol Hotel Slovan v Tatranskej Lomnici, kde sme sa okúpali v bazéne hotela. Druhou zastávkou bola Galéria Dobrá hračka, kde nás čakalo množstvo zaujímavých hier a atrakcií, prostredníctvom ktorých je možné hrať nielen zábavne, ale aj s rozumom.

​​​​​​​Celý náš pobyt sme zahájili večernou diskotékou. Posledný deň sme sa cestou domov zastavili v OC Madaras v Spišskej Novej Vsi. Okrem nakupovania čakal žiakov aj chutný obed. Celý náš pobyt bol plný zábavy, smiechu a dobrej nálady. Domov sme si priniesli krásne spomienky a zážitky.

pic
Foto: Mgr. Denisa Szemánová
pic
Foto: Mgr. Denisa Szemánová
pic
Foto: Mgr. Denisa Szemánová
pic
Foto: Mgr. Denisa Szemánová
pic
Foto: Mgr. Denisa Szemánová

Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]