Autor textu: Timea Dutkovičová, Peter Bercik
13.11.2023

Ocenili ich kreativitu. Súťaž úradu vlády vyhrali študenti z filmovej školy v Košiciach

Druhákom zo Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmová dala príprava videa zabrať

Sprava zástupca úradu vlády Peter Malec, Timea Laura Kováčová, Liliana Bohdana Kohlmayerová, Klára Cahajlová a Ľubomír Záboj. Foto: Karolína Kollárová

Bratislava 13.11.2023 (Skolske.sk)

Veľký úspech dosiahli študenti Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmová v Košiciach. Obsadili prvé miesto v súťaži Úradu vlády Slovenskej republiky Ako pomohli eurofondy môjmu regiónu, ktorú úrad vyhlásil pri príležitosti Dňa Európy už desiatykrát. Timea Laura Kováčová spolu s Klárou Cahajlovou, Lilianou Bohdanou Kohlmayerovou a Ľubomírom Zábojom vytvorili video Doplnková infraštruktúra pre cyklistov v meste Košice.

Petra Maleca z Odboru informovanosti a publicity Úradu vlády SR potešilo, že do súťaže sa zapojilo pomerne dosť účastníkov, pričom tri príspevky úrovňou vyčnievali. „Víťazný Timein nás zaujal najmä kreativitou a zapojením animácie, čo nás dostalo. A nebol to len môj názor, ale všetkých hodnotiteľov. Je vidieť, že ste kreatívna škola,“ vyjadril sa Peter Malec, ktorý víťaznému tímu odovzdal hlavnú cenu, outdoorovú GoPro kameru Hero8.

Z eurofondov, ktoré mesto dostalo, si Timea vybrala cyklotrasy a potom zložila zo spolužiakov z 2. F  tím, ktorý na videu spolupracoval. „Som rada, že sme boli dobre zohraní a navzájom sme si pomáhali. Celý film sme pripravovali asi týždeň, z toho natáčanie nám zabralo jeden deň. Potom sme to museli zostrihať, pracovali sme aj so zvukom a moja spolužiačka nám robila animáciu, takže si myslím, že sme sa na tom natrápili,“ zhodnotila úsilie tímu Timea Kováčová.

Klára mala na starosti zvuk a zároveň nahovorila komentár, Liliana vytvorila animácie na začiatku videa a Ľubomír si vo videu zahral a pomáhal so strihom. Okrem hodnotnej kamery, ktorú využijú pri ďalšej tvorbe, dostali aj lekárničku, zápisník a darčekovú taštičku.

Úrad vlády vyhlásil súťaž 9. mája 2023, uzávierka bola 2. októbra 2023. Cieľom súťaže je okrem iného podporiť tvorivosť a originalitu mladých ľudí, vytvoriť pre nich možnosť na prezentáciu svojich schopností, talentu, ale aj mesta či regiónu, z ktorého pochádzajú, kde bývajú alebo študujú. 

Víťazné video si môžete pozrieť tu
https://www.youtube.com/watch?v=l4Auj59edOI . 

pic
 Timea Laura Kováčová preberá cenu od Petra Maleca. Foto: Karolína Kollárová.
pic
Víťazný tím druhákov z filmovej školy sprava Timea, Liliana, Klára a Ľubomír. Foto: Karolína Kollárová.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]