Autor textu: TASR
03.11.2023

Rada mládeže Žilinského kraja ocení aktívne občianstvo a ľudskosť

Ceny udelia v kategóriách TOP mládežník, TOP občan, TOP zástupca samosprávy, TOP organizácia, Top čin ľudskosti.

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Žilina 3. novembra (TASR) – Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 14. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. TASR o tom informovala riaditeľka RMŽK Darina Čierniková.

Cieľom ocenenia je podľa nej zviditeľnenie hodnoty aktívneho občianstva, ľudského prístupu a hodnotných príkladov záujmu o skvalitnenie života v miestnej komunite.

Ceny udelia v kategóriách TOP mládežník, TOP občan, TOP zástupca samosprávy, TOP organizácia, Top čin ľudskosti. "Návrhy môže predložiť právnická osoba - obec, mimovládna organizácia alebo jej lokálna zložka, škola a podobne. Alebo neformálna skupina fyzických osôb, nomináciu podávajú minimálne piati členovia neformálnej skupiny. Každý navrhovateľ môže zaslať jednu nomináciu v každej kategórii," konkretizovala Čierniková.

Nominácie môžu navrhovatelia podať do 14. novembra prostredníctvom formulára. "K nominácii treba poslať na e-mailovú adresu [email protected] štyri fotografie nominovanej osoby alebo organizácie a do predmetu správy uviesť 'ocenenie 2023'. Ideálne by to mali byť fotografie, ktoré priamo súvisia a dopĺňajú nomináciu (fotografie priamo z činnosti), a jedna z nich by mala byť aktuálna portrétna fotografia. Z doručených návrhov vyberie odborná komisia ocenených a tiež určí jedno hlavné ocenenie v každej kategórii. Udelenie ocenení je plánované na 7. decembra v Martine," dodala Čierniková.

Podujatie získalo podporu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje NIVAM – Národný  inštitút vzdelávania a mládeže.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]