Autor textu: TASR
27.11.2019

Tanečná škola elledanse sa vracia k divadelným projektom

Inšpiráciou pre vytvorenie rozprávky bol Disneyho animovaný príbeh Bambi.

Foto: https://elledanse.sk/

Bratislava 27.11.2019 (Skolske.sk)

Tanečná škola elledanse chystá premiéru predstavenia Príbeh z lesa, ktorým sa po štyroch rokoch vracia k divadelným projektom. Pôvodnú slovenskú hudobno-tanečnú rozprávku pre veľkých i malých divákov predstavili v stredu na tlačovej konferencii v Bratislave.

      Autormi Príbehu z lesa sú režisérka a choreografka Šárka Ondrišová a hudobník, pedagóg a textár Zbynek Džadoň. Inšpiráciou pre vytvorenie rozprávky bol legendárny Disneyho animovaný príbeh Bambi. Celým príbehom sprevádza jediný dospelý herec Martin Meľo v úlohe záchrancu lesa. Lesných obyvateľov predstavuje 40 tanečníkov elledanse a poslucháči konzervatória vo veku od päť do 18 rokov.

      Predstavenie je zaujímavé tým, že dáva deťom a mládeži možnosť ukázať svoje talenty a zároveň vtipne a s ľahkosťou odkomunikovať témy ekológie a ochrany životného prostredia.

      "Cieľom nášho divadelného predstavenia je sprostredkovať zážitok z umenia a vzbudiť tak opätovne u detí záujem o kultúru a umenie všeobecne," uviedla Ondrišová s tým, že vychovávať nového diváka je v súčasnosti veľmi ťažké.

Deti sú náročným divákom, no my sa chceme aj touto formou pokúsiť o znovunájdenie detskej kreatívnej duše, priviesť deti aj prostredníctvom divadla k pravým hodnotám. V súčasnej dobe, keď sú slabí mnohokrát na okraji záujmu, žijú bez povšimnutia, sú vystavení posmechu a kde silní preukazujú hrubosť, rastúcu agresivitu bez potrestania, je treba snívať a veriť, že dobro a láska víťazí. V našej rozprávke sa veľké a silné priania plnia, všetko končí šťastne, priateľstvo a láska víťazia!"​​​​      

Šárka Ondrišová

Hudobno-tanečná rozprávka Príbeh z lesa bude mať premiéru 12. decembra v Radošinskom naivnom divadle v Bratislave.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]