Autor textu: Ľuboš Lehocký
31.05.2023

Výstava maturitných prác Školy dizajnu

Najväčšia letná výstava študentského dizajnu trvá až do 15. augusta. Nájdete ju v Komunitnom centre Avionu.

Foto: Jakub Čajko

Móda, filmy, 3D animácie, fotografie, knihy, grafický, produktový a herný dizajn, umelecké projekty aj návrhy interiérov. Takmer 70 absolventiek a absolventov bratislavskej Školy dizajnu predstavuje do 15. augusta 2023 svoje maturitné práce na výstave Veľké finále v Komunitnom centre v Avion Shopping Park Bratislava.

pic
Foto: Jakub Čajko

Vo vystavených prácach rezonujú spoločenské témy, záujem o popkultúru, literatúru aj hry. Dizajnérska a umelecká tvorba študentov a študentiek umožňuje nahliadnuť do ich vlastného vnútra, ale aj do ich vnímania sveta, v ktorom žijú. Publikum má zároveň možnosť zistiť, ako si mladí predstavujú kvalitný dizajn, ako reflektujú súčasné trendy a aké sú možnosti inovácií vo vizuálnej komunikácii a dizajne v rôznych kreatívnych odvetviach. 

Tvorba mladej generácie odráža jej záujmy, skúsenosti aj problémy, ktoré ju trápia. Výstava v Komunitnom centre Avionu, ktoré poskytlo priestor vystavujúcim už druhý rok a zadarmo, ponúka pohľad na pestrú škálu ideí, tém, techník, žánrov a foriem, prostredníctvom ktorých možno nahliadnuť do uvažovania mladých, spoznať ich tvorivé schopnosti, a zároveň získať prehľad o súčasnej dizajnérskej a umeleckej praxi.

pic
Foto: Jakub Čajko

Pre študentky a študentov je výstava výnimočnou príležitosťou predviesť svoju šikovnosť verejne, konfrontovať svoju tvorbu s inými a získať spätnú väzbu odborného publika aj širokej verejnosti. Dôležité sú pre nich nie len skúsenosti so samostatnou realizáciou vlastných diel, ale aj s profesionálnou prípravou kolektívnej výstavy určenej pre veľké publikum. Kvalita a rozmanitosť ich tvorby má zároveň potenciál osloviť nie len širokú verejnosť, ale aj zástupcov z oblasti biznisu, kreatívneho priemyslu či rôznych zamestnávateľov, ktorí môžu v autorkách a autoroch vystavených prác objaviť perspektívne osobnosti pre rozvoj svojich projektov.

Dalibor Bača, zriaďovateľ školy

Na výstave predstavujú svoju tvorbu maturantky a maturanti Školy dizajnu – Súkromnej školy umeleckého priemyslu Bohumila Baču z odborov Grafický dizajn, Grafický a priestorový dizajn, Odevný dizajn, Produktový dizajn, Fotografický dizajn, Dizajn interiéru, Animovaná tvorba a Filmová tvorba.

Veľké finále, výstava maturitných prác Školy dizajnu, je verejnosti prístupná bez vstupného v Komunitnom centre Avion Shopping Park v Bratislave až do 15. augusta 2023.

pic
Foto: Jakub Čajko

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]