Autor textu: TASR
21.11.2022

Štipendiá Trnavského kraja získalo 20 talentovaných stredoškolákov 

Aj tento rok sme ocenili talentovaných študentov, ktorí dosiahli v minulom školskom roku obdivuhodné výsledky, uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. 

Na archívnej snímke predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Trnava 21. novembra (TASR) - Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva odmenil v pondelok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dve desiatky študentov stredných škôl. Štipendiá vo výške 500 eur získali za mimoriadne výsledky vo vedomostných a športových súťažiach. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič. 

      "Aj tento rok sme ocenili talentovaných študentov, ktorí dosiahli v minulom školskom roku obdivuhodné výsledky. Dobré meno robia na súťažiach sebe, svojej škole i Trnavskému kraju. Verím, že budú aj naďalej zodpovedne študovať a usilovne trénovať, aby boli motivujúcimi aj pre svojich spolužiakov," uviedol Viskupič. 

      Medzi ocenenými za výsledky vo vedomostných súťažiach a olympiádach je aj Marco Gurin z Obchodnej akadémie v Trnave, ktorý sa v medzinárodnej súťaži High School Business Challenge umiestnil na druhom mieste. Lenka Petrovičová z Gymnázia J. B. Magina vo Vrbovom bola ocenená za víťazstvo v celoslovenskom kolo súťaže v stredoškolskej odbornej činnosti v kategórii Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba. 

      K oceneným za mimoriadne športové úspechy patrí  krasokorčuliar Adam Hagara zo Spojenej školyJ. Bottu v Trnave, ktorý v roku 2022 vyhral 15. ročník súťaže Europa Cup Skate Helena v Belehrade a štartoval na majstrovstvách Európy ako najmladší v kategórii mužov. Ďalšou bola  Bianka Sidová z Gymnázia M. R. Štefánika v Šamoríne, ktorá získala na septembrových majstrovstvách sveta juniorov v rýchlostnej kanoistike v Szegede zlatú a dve strieborné medaily.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]