Autor textu: Mária Tarišková
27.10.2022

Doba napreduje a vaši školáci nemôžu zaostávať

. Aké výhody poskytne tablet vášmu dieťaťu?

Foto: MNStudio / Shutterstock.com

Bratislava 27.10.2022 (Skolske.sk/OTS)

Moderné deti často prekvapujú svojou schopnosťou rýchlo ovládať zložité technické zariadenia, ako sú mobilné telefóny, tablety, počítače, notebooky. Vzhľadom na to, že dieťa s tabletom v rukách sa už dnes stalo samozrejmosťou, rodičia by sa mali vážne zamyslieť nad tým, aké zariadenia kúpiť svojim deťom. Je dôležité, aby tablet nielenže nepoškodzoval zdravie, ale poskytoval aj tie najlepšie podmienky pre vzdelávanie dieťaťa a jeho rozvoj.

Na čo slúži tablet?
Tablet je univerzálny v rámci vzdelávania a zábavy, je mobilnejší v porovnaní s PC a notebookom, veľkosť obrazovky je väčšia ako u akéhokoľvek smartfónu, k tomu pridávame bohatý výber vzdelávacích a zábavných programov.

Pre bezpečné zoznámenie mladých používateľov s internetom a obsahom majú tablety špeciálne detské režimy alebo samostatné softvérové prostredia. Flexibilné nastavenia, ktoré pomôžu postupne rozširovať stupeň voľnosti. Široký trh príslušenstva vám umožňuje dať drahý tablet aj malému dieťaťu. Špeciálne nárazuvzdorné kryty alebo chrániče obrazovky udržia krehké zariadenie neporušené.

Ako vybrať tablet pre dieťa?
Pred výberom detského tabletu sa rozhodnite pre cenové rozpätie zariadení a následne si nastavte požiadavky na dizajn, veľkosť tela a uhlopriečku displeja.

Pozornosť venujte aj kvalite zvuku, typu nainštalovanej kamery, obrazovke a jej rozlíšeniu, prítomnosti telefónneho systému a kapacite batérie. Tiež, ak hľadáte detský tablet na kreslenie, špecifikujte funkčnosť elektronického pera a interakciu modelu s platformami pre kreativitu.

Na trhu sú najmä tablety na 3 platformách - Windows, iOS a Android. Najpopulárnejší je Android, ktorý je nainštalovaný na tabletoch akejkoľvek cenovej kategórie od väčšiny výrobcov. Je považovaný za vhodný pre deti kvôli obrovskému počtu bezplatných aplikácií. Dieťa bude mať prístup na Play Market s tisíckami hier. Rodičovská kontrola nie vždy funguje tak, ako by mala, ale stále existujú riešenia, ako mať aktivitu dieťaťa pod dohľadom.

Ak si dieťa plánuje robiť na tablete domáce úlohy alebo tráviť čas hraním hier, klávesnica je skvelým riešením. Najčastejšie sa kupuje samostatne, podstatné je, aby mal tablet vhodný konektor. Obchod Mall.sk ponúka tablety od rôznych značiek. Podľa parametrov viete nájsť presne to, čo potrebujete.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]