Autor textu: Zuzana Peternai
20.10.2022

ErasmusDays aj na Gymnáziu P. Pázmáňa s vjm

Gymnázium Petra Pázmáňa sa už štvrtýkrát zapojilo do tejto iniciatívy. 13. októbra sme deň začali dvoma kreatívnymi workshopmi.

Foto: Logo iniciatívy

Erasmus+ Days je iniciatíva, ktorá priblíži program Erasmus+ a jeho možnosti verejnosti prostredníctvom rôznych aktivít a podujatí, ktorých cieľom je predstaviť úspešných realizátorov a ich projekty a podeliť sa o skúsenosti účastníkov Erasmus+ mobilít zo zahraničia. Na Slovensku sme oslavovali #ErasmusDays šiesty krát.

pic
Foto: archív gymnázia

Gymnázium Petra Pázmáňa sa už štvrtýkrát zapojilo do tejto iniciatívy. 13. októbra sme deň začali dvoma kreatívnymi workshopmi. Jeden bol zameraný na tvorbu digitálnych plagátov. Pred samotnou tvorbou koordinátorka programu uviedla zopár základných faktov o programe Erasmus+ a už realizovaných mobilitách. Na základe faktov a uvedených informácií sa žiaci pustili do práce za účelom vytvorenia plagátov, ktoré by informovali a zároveň upútali pozornosť verejnosti. Žiaci s úžasom brali na vedomie, že do dnešného dňa z našej školy navštívilo 74 žiakov a 91 učiteľov 28 rôznych miest v Európe!

pic
Foto: Zuzana Peternai

Druhý workshop vymysleli žiaci na podporu well-beingu na škole. Začali brainstormingom, pomocou ktorého spísali množstvo krátkych, ale pozitívnych fráz na podporu sebavedomia, zlepšenia nálady. Na vopred zakúpené zrkadlá farbami namaľovali uvedené frázy na ich okraje.

pic
Foto: Zuzana Peternai

14. októbra koordinátorka programu Erasmus+ predstavila program žiakom pomocou prezentácie, poukázala na možnosti programu vrátane krátkodobých mobilít skupín žiakov a dlhodobých žiackych mobilít v KA1, školských projektov v KA2 a na eTwinning. Upriamila pozornosť aj na prínosy programu, čo všetko nám program Erasmus+ a eTwinning dáva a prečo je dôležité zapájať sa do iniciatív. Po prezentácii nasledoval Kahoot kvíz, kde prvých troch sme ocenili vecnými darmi, ktoré sme dostali od národnej agentúry. Deň sme zavŕšili nalepením zrkadiel na ich príslušné miesta či v toaletách alebo v triedach.

pic
Foto: Víťazi kvízu

Všetky podujatia, ktoré sa zrealizovali vo svete, nájdete na medzinárodnej mape www.erasmusdays.eu. Zoznam podujatí organizovaných na Slovensku nájdete na slovenskej webstránke iniciatívy.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]