Autor textu: OTS
19.09.2022

McDonald’s Cup

Základné školy sa môžu prihlasovať takmer celý mesiac.

Foto: McDonald’s Cup

Bratislava 19.09.2022 (Skolske.sk/OTS)

Tímovosť, stovky odohratých zápasov, tisícky malých futbalistov a futbalistiek, radosť z hry a pohybu a zážitky na celý život. Aj o tom je futbalový turnaj McDonald’s Cup.  Základné školy z celého Slovenska majú šancu registrovať svoj školský tím do 24. ročníka McDonald’s Cupu do 10. októbra 2022  na stránke www.mcdonaldscup.sk a na https://sutaze.skolskysport.sk/
 
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Slovenský futbalový zväz a spoločnosť McDonald's vyhlasujú už 24. ročník McDonald's Cupu, futbalovej súťaže pre žiakov a žiačky základných škôl. „Začal sa nám nový školský rok, ktorý vrátil deti prezenčne naspäť do školských lavíc, z čoho máme veľkú radosť. O to viac sa tešíme, že môžeme úspešne a najmä bez prekážok naštartovať už 24. ročník legendárneho futbalového turnaja pre deti základných škôl - McDonald’s Cup,“ hovorí Lucia Poláčeková z McDonald's Slovensko.
 
Už viac ako dve dekády McDonald’s Cup hostí na futbalových ihriskách žiakov a žiačky prvého stupňa základných škôl z celého Slovenska. U detí sa teší veľkej obľube.  Celoročníková postupová súťaž školských tímov je určená ako chlapcom, tak i dievčatám, ktorých účasť vo futbalovom družstve je povinná. V prípade, ak základná škola zatiaľ nie je jeho súčasťou, mala by tak urobiť čo najskôr. Pre deti je pripravených mnoho aktivít a zaujímavých súťaží počas celého 24. ročníka turnaja. 
 
Futbal, ktorý má tradíciu
McDonald's Cup má na Slovensku dlhoročnú tradíciu. „Od spustenia McDonald’s Cupu v roku 1999  sme mali možnosť sledovať mnohé futbalové talenty a ja verím, že aj tento rok ich uvidíme na trávniku neúrekom,“ zdôrazňuje Vladimír Lupták zo Slovenského futbalového zväzu, ktorý je odborným garantom a spoluorganizátorom McDonald’s Cupu.
 
Patrónmi 24. ročníka McDonald’s Cupu sú esá slovenskej a zahraničnej futbalovej scény Róbert Boženík a Mária Korenčiová. „Je to pre mňa veľká česť a pocta byť opäť súčasťou McDonald’s Cupu. Každým rokom sa tento turnaj stáva zaujímavejší a atraktívnejší. Keď som bol malý, tiež som mal futbalové vzory, ktorým som sa chcel podobať a vždy som myslel na to, aby som to dotiahol tam, kde oni,“ hovorí Róbert Boženík, ktorý aktuálne oblieka šachovnicový dres klubu Boavista Porto.
 


Pod Tatrami sa rozhodne o víťazovi
O novom Majstrovi Slovenska sa rozhodne v dňoch 6. – 7. júna 2023 na dvojdňovom finále v Národnom tréningovom centre SFZ v Poprade. Futbalové družstvá sa postupne cez školské kolá kvalifikujú do okresných kôl, následne cez regionálne kolá do krajských kôl a víťazi krajských kôl sa stretnú na veľkom finále, kde spoznáme víťaza 24. ročníka McDonald’s Cupu.
 
Aktuálny ročník školskej súťaže je určený hráčkam a hráčom vo vekovej kategórii U10, ktorí sú narodení po 1. 9. 2012 a zároveň musia byť žiakmi 1. stupňa základných škôl.
 
Futbalové krúžky v školách pokračujú
Po úspešnom pilotnom štarte z minulého školského roka pokračuje v základných školách  Športový futbalový krúžok „Po škole s McDonald's Cupom“. Futbalové aktivity po skončení vyučovania sú určené pre deti prvého stupňa ZŠ vo veku od 8 do 11 rokov a majú za cieľ podporiť záujem chlapcov a dievčat o kolektívne športy, akým je aj futbal. Na žiakov a žiačky 3. a 4. ročníka čaká športový krúžok futbalu, ktorý hravou formou motivuje k pohybu, posilňuje tímového ducha, koncentráciu, samostatnosť i sebadisciplínu a zároveň sa deti pripravujú na školskú futbalovú súťaž žiakov a žiačok 1. stupňa ZŠ na Slovensku – McDonald's Cup. Krúžok futbalu realizuje Slovenský futbalový zväz spoločne s McDonald's Cupom.
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]