Autor textu: TASR
08.07.2022

UVLF v Košiciach otvorila druhý ročník svojej detskej univerzity

Súčasťou detskej univerzity je okrem iného aj vyskúšanie si práce veterinárneho lekára na modeloch zvierat, stretnutie so skutočnými zvieracími pacientmi či príprava vlastných liekov.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Roman Hanc

Košice 8. júla (TASR) – Druhý ročník detskej univerzity otvorila Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach vo štvrtok (7. 7.). Slávnostnú imatrikuláciu absolvovali tri desiatky detí vo veku od deväť do 15 rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Zuzana Bobriková s tým, že malí študenti sa budú počas piatich prázdninových dní venovať témam z veterinárskej medicíny i farmácie.

Súčasťou detskej univerzity je okrem iného aj vyskúšanie si práce veterinárneho lekára na modeloch zvierat, stretnutie so skutočnými zvieracími pacientmi či príprava vlastných liekov. V Jazdeckom areáli UVLF si tiež vyskúšajú čistenie, vodenie, sedlanie, uzdenie koní aj jazdu v kluse. "Dozvedia sa, ako sa stať zodpovedným majiteľom domáceho miláčika. Spoznajú aj niektoré tajomstvá správnej výroby zdravých mliečnych maškŕt a cukroviniek. Popri tom absolvujú aj športovú olympiádu a branné popoludnie spojené s výcvikom psov," uviedla.

Ako pripomenula garantka detskej univerzity a prorektorka UVLF Zita Faixová, Detská UVLF je členom siete Európskych detských univerzít. "Ako členovia siete máme možnosť vymieňať si osvedčené postupy a poznatky o formátoch detských univerzít. Hlavný dôraz sa kladie na vzájomné učenie sa a dôležitosť neustáleho rozvoja detských univerzít v rámci tretieho poslania vysokého vzdelávania v našej spoločnosti," povedala.

Detská univerzita na UVLF vyvrcholí v stredu (13. 7.)  slávnostnou promóciou a vyhlásením výsledkov výtvarnej súťaže.


Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]