Autor textu: TASR
27.06.2022

Rezort školstva: Do výzvy o letných školách sa dá zapojiť do 30. júna

Tak ako i vlani bude denný rozsah výchovno-vzdelávacích aktivít možný v dvoch variantoch. Krátky trvá štyri až šesť vyučovacích hodín a dlhý sedem až desať.

Letná škola, foto z archívu. FOTO TASR - Henrich Mišovič

Bratislava 27. júna (TASR) - Základné, špeciálne základné školy, špeciálne výchovné zariadenia a spojené školy, ktoré majú organizačnú zložku základnej školy a sú zaradené v sieti škôl a školských zariadení, sa môžu zapojiť do výzvy na organizáciu letných škôl do 30. júna. Informuje o tom na svojom webe Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR s tým, že organizovať letné školy bude možné od 11. júla do 26. augusta.

Jeden cyklus trvá nepretržite dva týždne, teda desať pracovných dní, čomu budú prispôsobené aj finančné prostriedky, ktoré škola dostane. Tak ako i vlani bude denný rozsah výchovno-vzdelávacích aktivít možný v dvoch variantoch. Krátky trvá štyri až šesť vyučovacích hodín a dlhý sedem až desať.

"Škola bude môcť mať viac cyklov paralelne. Keďže ide o rozvojový projekt, získať môže na Letné školy 2022 maximálne 10.000 eur," spresnil rezort školstva. Na tento zámer je určený celkovo jeden milión eur. Finančné prostriedky alokované na túto výzvu boli poskytnuté zo zdrojov UNICEF, spresnilo ministerstvo školstva.

Hlavným cieľom je podpora škôl pri organizácii aktivít na vyrovnanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov vrátane žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a na integráciu žiakov prichádzajúcich z Ukrajiny. "Aj vzhľadom na to bude môcť škola zapojiť deti z Ukrajiny, ktoré školu navštevujú, budú navštevovať, respektíve aj tie ukrajinské deti, ktoré žijú v okolí školy, ale vzdelávajú sa online na Ukrajine a prejavia záujem o letnú školu," doplnilo MŠVVaŠ SR.

Do činnosti letnej školy sa budú môcť v podporených školách zapojiť ako v predchádzajúcich rokoch aj dobrovoľníci, neziskový sektor, komunitné centrá, prípadne matky ukrajinských detí.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]