Autor textu: TASR
01.06.2022

Do logickej olympiády pre najmenších v Prešove sa zapojilo takmer 6500 detí

Počas súťaže, ktorá trvala od 18. apríla do stredy sa súťažiaci museli popasovať s ôsmimi logickými úlohami.

Ilustračná snímka, FOTO TASR – Milan Kapusta

Prešov 1. júna (TASR) - Do siedmeho ročníka Logickej olympiády pre najmenších sa zapojilo 6411 detí z 331 materských škôl. Boli medzi nimi aj najmenší z Česka. Test logických úloh sprístupnili organizátori na Deň detí všetkým. Ako TASR informovala hovorkyňa Prešovskej univerzity (PU) v Prešove Anna Polačková, svojich predškolákov tak môže bez registrácie otestovať každý.

"Obsahom zápolenia je previerka jednoduchých logických funkcií, tvorenia pojmov, dobrej pamäti, počítania a precvičovania jemnej motoriky detí predškolského veku. Teda zručností potrebných na úspešné zvládnutie vyučovacích predmetov počas povinnej školskej dochádzky," priblížil obsah úloh Ľuboš Lukáč, interný doktorand na Pedagogickej fakulty (PF) PU a jeden z odborných garantov súťaže.

Počas súťaže, ktorá trvala od 18. apríla do stredy sa súťažiaci museli popasovať s ôsmimi logickými úlohami.

"Olympiáda sa realizovala v réžii zaregistrovaných materských škôl písomnou formou alebo spoločným riešením úloh v kolektíve detí, napríklad pri počítači či interaktívnej tabuli," vysvetlil Lukáč.

Oproti predchádzajúcemu ročníku pribudlo tentoraz takmer 2500 detí. Pre ďalšie ročníky sa počíta s deťmi z iných európskych krajín.

Po ukončení súťaže organizátori sprístupnili testové úlohy aj verejnosti. Svojich predškolákov tak môže bez registrácie otestovať každý. "Stačí vytlačiť súťažné úlohy, prečítať zadanie každej z úloh a po určení odpovede dieťaťom sa pýtať na logické zdôvodnenie odpovede," uzavrel Lukáč.

Organizátormi súťaže sú PF PU v Prešove, Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove, Súkromná základná škola DSA v Prešove a mesto Prešov.


Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]