Autor textu: TASR
02.03.2022

Štefanec: Európske témy treba vniesť do domácej politiky i vzdelávania

Za zásadné podľa svojich slov považuje osvojenie si európskej integrácie ako vlastnej témy. 

Foto: text

Bratislava 2. marca (TASR) - Európske témy treba vniesť do každodennej domácej politiky a tiež do vzdelávania na školách. Myslí si to europoslanec Ivan Štefanec (KDH). Doterajší priebeh Konferencie o budúcnosti Európy (CoFoE) hodnotí pozitívne. 

Oceňuje, že CoFoE dáva občanom členských krajín EÚ priestor vyjadriť sa k budúcemu smerovaniu Únie. "Už samotný fakt, že občania EÚ môžu priamo vyjadriť svoje predstavy, nápady a návrhy na budúcnosť Európy, je pozitívum. O to viac, že sa nimi európske inštitúcie musia následne zaoberať," povedal pre TASR Štefanec.

Europoslanec v rámci CoFoE zorganizoval diskusie na tému ekonomického vývoja, digitalizácie, ochrany detí na internete, regionálneho rozvoja, striebornej ekonomiky a budúcnosti založenej na kresťanských hodnotách. Za zásadné podľa svojich slov považuje osvojenie si európskej integrácie ako vlastnej témy. K tomu má dopomôcť aj CoFoE.

Jednou zo súčastí konferencie sú aj štyri občianske panely. Tie sa od septembra 2021 do februára 2022 stretli trikrát a následne predložia svoje odporúčania, ktorými sa na svojich zasadnutiach bude zaoberať Európsky parlament.

Štefanec sa domnieva, že nedostatky jednotlivých odporúčaní sa vyskytnú až vtedy, keď sa nimi začnú europoslanci zaoberať priamo. Preto je podľa neho možné, že k odporúčaniam panelov budú predložené pozmeňujúce návrhy či iné opatrenia. Takisto očakáva, že výstupy a záver konferencie dokážu medzi ľuďmi viac zarezonovať. 



Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]