Autor textu: TASR
31.01.2022

Národné lesnícke centrum otvára pre učiteľov program environmentálneho vzdelávania o lese

Program sa realizuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Finančne ho podporilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Lukáš Mužla

Zvolen 31. januára (TASR) – Vzdelávací program s názvom Učenie o lese – environmentálna výchova pre predprimárne vzdelávanie na príklade lesa, organizuje od januára do júna 2022 Národné lesnícke centrum (NLC) - Centrum transferu poznatkov a lesnej pedagogiky vo Zvolene. Program kladie dôraz na lesný ekosystém a environmentálnu výchovu človeka k dlhodobo udržateľnému spôsobu života na príklade lesa.
      
Ako informuje NLC, program je určený pre učiteľov prvého a druhého stupňa základných škôl, centier voľného času a profesijného rozvoja z celého Slovenska. „Učitelia sa obohatia o nové možnosti a vedomosti, ako sprostredkovať deťom témy týkajúce sa trvalého zachovania lesa, produktov a účinkov lesa pre človeka, v súbehu s prírode blízkym spôsobom hospodárenia v lese,“ uvádza NLC. „Vyskúšajú si tiež bádateľské aktivity s použitím prírodného materiálu, prvkov tvorivej dramatiky, projektového vyučovania či pracovné listy lesnej pedagogiky,“ približuje. Spolu pri tom odhalia tajomstvá lesa, lesníctva, práce lesníka, poľovníctva a digitálnych informačných technológií environmentálneho vzdelávania.
      
Program sa realizuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Finančne ho podporilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.
      
Z dôvodu pandemickej situácie sa vzdelávanie realizuje kombinovanou prezenčnou a dištančnou formou, v rozsahu 45 hodín. Lektormi vzdelávacieho programu sú odborní zamestnanci NLC, certifikovaní lesní pedagógovia, vysokoškolskí učitelia a učitelia kontinuálneho vzdelávania.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]