Autor textu: TASR
26.07.2021

Letná škola Teach for Slovakia pokračuje

Počas letnej školy čaká žiakov motivačný systém, ktorý ich nabáda k dosahovaniu úspechov a podporuje individuálne silné stránky detí.

Ilustračná snímka, FOTO TASR/STA - Tamino Petelinsek

Bratislava 26. júla (TASR) - Letná škola Teach for Slovakia pokračuje do 31. júla, zúčastňuje sa jej vyše stovka detí. Jej cieľom je poskytnúť hodnotný program aj žiakom, ktorých rodičia si počas leta nemôžu dovoliť iné príležitosti. TASR o tom informovala Veronika Pavlíková Klindová z Teach for Slovakia.

V pondelok 19. júla nastúpilo na Letnú školu Teach for Slovakia vyše sto detí, ktoré sú rozdelené do šiestich tried. Témou tohtoročnej letnej školy je Budúcnosť sú naše talenty. Letná škola je súčasťou prípravy nových účastníkov Teach for Slovakia, ktorí budú od septembra pôsobiť ako učitelia na partnerských školách programu.

Počas letnej školy čaká žiakov motivačný systém, ktorý ich nabáda k dosahovaniu úspechov a podporuje individuálne silné stránky detí. "Sú žiaci, ktorí sa do našej letnej školy vracajú už tretíkrát, teda odkedy sa presunula spod Tatier do Bratislavy. Páči sa im dobrá atmosféra v triede, prístup učiteľov a zábava na poobedných krúžkoch," uviedla riaditeľka tohtoročnej letnej školy Marta Hlavatá.

Program začína rannou komunitou, kde žiaci vo svojich triednych kolektívoch hovoria o tom, čo zažili a preberú aj plán nadchádzajúceho dňa. Počas dňa sa učia matematiku, angličtinu, prírodné a humanitné vedy. Po vyučovacích hodinách, ktoré majú klasickú dĺžku 45 minút, majú deti možnosť stráviť popoludnie v záujmovom krúžku.

Teach for Slovakia je súčasťou medzinárodnej siete Teach for All, pôsobiacej vo viac ako 60 krajinách sveta. Zameriava sa na systémovú zmenu vo vzdelávaní s dôrazom na zlepšenie situácie žiakov zo znevýhodnených prostredí. Na Slovensku pôsobí od roku 2014.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]