Autor textu: Mária Tarišková
19.07.2021

Chcete si vyskúšať programovanie zadarmo?

Green Fox Academy prináša bezplatné workshopy. 

Foto: Green Fox Academy 

Bratislava 19.07.2021 (Skolske.sk/OTS)

S príležitosťou vyskúšať si základy programovania úplne zadarmo prichádza IT bootcamp Green Fox Academy, ktorý prináša aj špeciálny online event určený iba pre ženy.



Protipandemické opatrenia priniesli na Slovensku v priebehu posledného roka dopyt po technológiách a s ním aj historicky najväčší dopyt po IT odborníkoch a odborníčkach. Najžiadanejší sú podľa najväčšieho slovenského pracovného portálu Profesia.sk programátori/ky, ktorí ovládajú jazyky Java, JavaScript, C#, C++ či Python.

A práve preto prichádza bootcamp Green Fox Academy s iniciatívou prilákať do IT sveta viac ľudí a ukázať im, že programovanie nie je iba mužskou záležitosťou. Nádejné programátorky sa môžu tešiť na online večer plný kódovania - Ladies’ Coding Night, už 20. júla 2021 o 18:00 hod. Pre nádejných programátorov a programátorky je pripravený online Workshop základov programovania, ktorý sa uskutoční 28. júla 2021 o 18:00 hod. Registrácia je možná na www.greenfoxacademy.sk.

V rámci podujatia Ladies’ Coding Night ponúkne možnosť vyskúšať si zadarmo základy programovania v Javascripte. Workshopom ich bude sprevádzať mentorka Amy Hriadelová, ktorá v Green Fox Academy vedie aj kurzy Junior programátora.



Workshop je skvelou príležitosťou, kde si môžu záujemcovia vyskúšať, či ich programovanie baví a je to niečo pre nich. Aj keď je len malou ochutnávkou toho, čo ich čaká na našich kurzoch, mnohí z nich tá hodina ‚kódovania’ naštartuje a už v ten deň si k nám posielajú prihlášku. Práve vtedy si povieme, že to dáva zmysel,” vysvetľuje Amy Hriadelová, mentorka z Green Fox Academy.

V rámci druhej časti Ladies’ Coding Night je naplánovaná diskusia na tému „Ako naštartovať kariéru v IT”. Jednou z hostiek je Nikola Richterová z najväčšieho pracovného portálu Profesia.sk, ktorá porozpráva o aktuálnom rekordnom počte pracovných ponúk v IT na Slovensku. Atmosféru kurzov od Green Fox Academy priblížia bývalé a súčasné študentky bootcampu.

Počas workshopu ponúkne pohľad na základy Javascriptu a na jeho prepojenie s HTML a CSS. Začína sa s ľahkými konceptmi, ktoré budú vysvetlené na príkladoch.

„Workshopy organizujeme aj v našich kampusoch v Maďarsku a v Českej republike. Špeciálne Ladies’ Coding Night je naším obľúbeným eventom najmä z dôvodu, že sa na ňom stretne množstvo motivovaných žien, ktoré sú odhodlané naštartovať svoju kariéru v IT. Mnohé z nich nám po evente hovoria, že diskusia či workshop im pomohli zvýšiť sebavedomie. Takéto slová nás vždy potešia,” uzatvára Veronika Bartošová, PR a marketingová manažérka Green Fox Academy pre Slovensko.

O Ladies’ Coding Night
Podujatie Ladies’ Coding Night sa bude konať online cez nástroj ZOOM. Je určené pre ženy a dievčatá, ktoré chcú stretnúť podobne naladených ľudí a užiť si večer s Green Fox Academy. Je dobré vedieť, že ak sa chcete zúčastniť workshopovej časti, nepotrebujete žiadne predchádzajúce skúsenosti s programovaním, je určený pre úplných začiatočníkov. Podujatie je zadarmo, potrebná je len registrácia, ktorú môžete urobiť na nasledujúcom odkaze.

O Workshope základov programovania
Podujatie sa bude konať cez nástroj ZOOM. Je určený pre všetkých, ktorí chcú stretnúť podobne naladených ľudí a užiť si večer s Green Fox Academy. Ak sa chcete zúčastniť, nepotrebujete žiadne predchádzajúce skúsenosti s programovaním, je určený pre úplných začiatočníkov. Podujatie je zadarmo, potrebná je len registrácia, ktorú môžete urobiť na nasledujúcom odkaze.

O Green Fox Academy
Green Fox Academy je IT bootcamp v Prahe, Budapešti a na Slovensku, ktorý začal organizovať svoje prvé kurzy Junior programátora v roku 2015. Dôvodom bol čoraz väčší dopyt po talentovaných ľuďoch z IT sektora. Okrem programovania od úplných základov je Green Fox Academy výnimočná tréningom mäkkých zručností, ako je zvládanie stresu, prezentácia a tímová práca. Svojim študentom pomáha aj pri hľadaní zamestnania v IT a ponúka im 100% garanciu pracovného umiestnenia prostredníctvom viac ako 95 firiem, s ktorými spolupracuje. Osnovy sú neustále aktualizované práve podľa ich potrieb a vďaka tomuto mechanizmu si našlo uplatnenie v IT sektore až 90% absolventov.

Green Fox Academy pravidelne reaguje na digitálne zmeny na trhu. Práve to ju podnietilo k tomu, aby v roku 2018 odštartovala projekt Green Fox Coding Camp s partnermi programu Grow with Google a Accenture, ako aj Academy 4MoMs, ktorý je určený pre matky na materskej dovolenke. Táto iniciatíva získala ocenenie IT BEHAVIOR.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]