Autor textu: TASR
05.05.2021

Na Prešovskej univerzite pribudli traja noví profesori

Pobyt v Prezidentskom paláci bol pre mňa veľmi príjemný zážitok, prezradil Milan Ferenčík, ktorý si prevzal menovací dekrét v odbore cudzie jazyky a kultúry.

Na archívnej snímke profesor odboru cudzie jazyky a kultúry Milan Ferenčík s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. FOTO TASR - Jaroslav Novák

Prešov 5. mája (TASR) – Na Prešovskej univerzite (PU) v Prešove pribudli traja noví profesori. Dvaja z nich sú z filozofickej fakulty (FF) a jedna profesorka pôsobí na fakulte humanitných a prírodných vied (FHPV). TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

Ako ďalej povedala, prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala 29. apríla 27 nových profesorov vysokých škôl predovšetkým z oblasti spoločenských a humanitných vied. PU reprezentovali profesor Milan Ferenčík z Inštitútu anglistiky a amerikanistiky FF PU, profesorka Slávka Kopčáková, riaditeľka Inštitútu estetiky a umeleckej kultúry FF PU, a riaditeľka Ústavu pedagogiky, andragogiky a psychológie FHPV PU profesorka Lenka Pasternáková.
​​​​​​​
"Pobyt v Prezidentskom paláci bol pre mňa veľmi príjemný zážitok, jedinečnú príležitosť nakrátko pobudnúť v reprezentačných priestoroch hlavy štátu som si užíval v atmosfére uvoľneného očakávania nevšednej udalosti. Pri samotnom slávnostnom akte odovzdávania vymenovania som si spomenul na tých, ktorým vďačím za možnosť výnimočného stretnutia s pani prezidentkou," prezradil Ferenčík, ktorý si prevzal menovací dekrét v odbore cudzie jazyky a kultúry.

"Oceňujúce slová pani prezidentky boli úprimným ocenením nás, vedecko-pedagogických pracovníkov, ktorí bdieme nad uchovávaním, odovzdávaním a transformáciou kultúrnych tradícií v najširšom zmysle slova," uviedla Kopčáková, novovymenovaná profesorka v odbore estetika, ktorá verí v dôležitosť a nenahraditeľnosť estetického vnímania – v umení, ale aj v každodennom živote.

Ako povedala Pasternáková, uvedomuje si nesmiernu zodpovednosť, ktorá teraz pred ňou je. "Súvisí nielen s akreditačným procesom, ktorého sme súčasťou, ale aj s ďalším pôsobením v pregraduálnej príprave našich študentiek a študentov. Ďakujem všetkým, ktorí mi dôverovali, podporovali ma, a tak ako celé moje akademické pôsobenie, aj teraz mám na zreteli: nesklamať...," dodala Pasternáková.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]