Autor textu: Patrik Mindžák
28.04.2021

Finále Tipos Extraligy aj s divákmi!

Kto získa titul? Rytieri alebo kamzíci?

Na archívnej snímke postupová radosť hráčov Zvolena. FOTO TASR - Ján Krošlák

Bratislava 28.04.2021 (Skolske.sk)

​​​​​​​Sezóna bez divákov je takmer za nami. Ostáva už len zistiť, kto sa stane celkovým víťazom tohto ročníka. Bude to jeden z dvojice Zvolen – Poprad. Miernu výhodu majú prví menovaní, ktorí po základnej časti skončili na prvom mieste, a majú tak výhodu domáceho prostredia v prípadnom siedmom dueli.

​​​​​​​Protipandemické opatrenia nepovolili vstup fanúšikom na štadióny. Mnoho priaznivcov
tak hľadalo iné spôsoby, ako sledovať zápasy svojich obľúbencov. Mužstvá tak nemohli získať potrebné financie zo vstupeniek, kompenzácia im príde zo strany vlády a SZĽH. Hokejové bašty ako Košice a Banská Bystrica nevyskladali konkurencieschopné družstvá a so sezónou sa rozlúčili už v predkole Play-off.

​​​​​​​V základnej časti každý tím odohral 50 zápasov. Bojovalo sa o šesť priamych miesteniek
do vyraďovacej časti sezóny, ďalšie štyri patrili predkolu a pre posledné dve mužstvá sezóna končila. Posledný Liptovský Mikuláš získal iba 18 bodov, nutno však podotknúť, že takmer celú sezónu odohrali s juniormi. Desať bodov od účasti v predkole delilo aj maďarský Miškovec. V ňom si zahrali Trenčín, Košice, Nové Zámky a Banská Bystrica, ktorá získala ostatné tri tituly v našej hokejovej lige.

Hráči spod hradu Matúša Čáka vyzval bystrických baranov, oceliari zase narazili na býkov z Nových Zámkov. Obe série skončili 3:1 na zápasy a postup do Štvrťfinále Play-off si vybojovali Trenčania a Novozámčania. Práve na týchto dvoch súperov čakali prvé dve mužstvá po dlhodobej časti – Zvolen a Michalovce. Popradčania svojho protivníka poznali už dlhšie, zmerali si sily s Detvou, Slovan Bratislava narazil na rivala z Nitry.

​​​​​​​Štvrťfinále vyraďovacej časti prekvapenia neprinieslo. Tímy na prvých štyroch priečkach
po základnej časti postúpili do semifinále. Zvolen a Poprad bez straty jediného zápasu, hráči hlavného mesta prehrali jeden duel, michalovské líšky dva.

pic
Na archívnej snímke postupová radosť hráčov Popradu. FOTO TASR - František Iván

Semifinále Play-off nám prinieslo zaujímavé konfrontácie – suverénny Zvolen vyzval Slovanistov, východniarske derby medzi Michalovcami a Popradom bolo nemenej napínavé. Úlohu favorita rytieri zvládli a ukončili sezónu navrátilcom zo Slovana, ktorý hrali sedem sezón v ruskej KHL. Samozrejme, Bratislavčania pôsobili v našej lige aj minulý rok, sezóna sa ale nedohrala pre výskyt koronavírusu na Slovensku. Najčastejší súperi v našej hokejovej lige Michalovce a popradskí kamzíci nastúpili proti sebe až desaťkrát. Teraz ich čakali ďalšie súboje. Lepšie začali líšky, keď zvládli úvodné dva domáce zápasy, rovnakou mincou im to ale súperi vrátili na vlastnom ľade. Séria sa tak vrátila do Michaloviec za vyrovnaného stavu. Zápas číslo päť skončil remízou, v druhej minúte predĺženia dokázali skórovať hostia. V Poprade tak mohli domáci využiť mečbal, a aj tak učinili. Hokejisti Michaloviec tak obsadili výborné tretie miesto v historicky prvom Play-off v najvyššej súťaži. Minulá sezóna bola pre nich len prvá medzi elitou.

Pred vyvrcholením sezóny sme sa dozvedeli priaznivú správu – do hľadísk sa môžu vrátiť diváci! Podľa vyhlášky môže byť zaplnených 25 percent kapacity na sedenie, nesmie to však prekročiť tisícku priaznivcov. Podmienkou je, samozrejme, negatívny test. Pokiaľ ide o PCR a LAMP testy, nemôžu byť staršie ako 36 hodín, antigénové testy zase len 12 hodín. Športovým fanúšikom tak svitá na lepšie časy! Konečne môžu prežívať pamätné chvíle priamo na bojisku, nie len pred obrazovkami televízora. Otázne už len je, kto sa dostanena štadión. Uprednostnia kluby majiteľov permanentiek alebo ostatných priaznivcov? Či „zvíťazia“ len tí s negatívnym testom? Zistíme to už tento štvrtok, 29. apríla 2021 v prvom finálovom súboji medzi Zvolenom a Popradom.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]