Autor textu: Branislav Jakab
21.03.2021

V apríli štartuje ďalšia sezóna projektu SSEL a ČSEL

Nová sezóna prinesie niekoľko noviniek, o ktorých sa dočítate v príspevku.

Infografika k projektu; archív SSEL

Nové Zámky 21.03.2021 (Skolske.sk)

Už začiatkom apríla štartuje pokračovanie projektu SSEL - Slovenskej stredoškolskej eŠport ligy, ktoré prinesie niekoľko noviniek, na ktoré sa môžu študenti stredných škôl tešiť. Najväčšou novinkou projektu je vytvorenie ligy pre študentov z Čiech - ČSEL.

Čo je to eŠport?

Už v minulosti ste si mohli prečítať o tomto projekte rozhovor s Dávidom Moštenickym, ktorý nás informoval, že by týmto projektom chceli rozšíriť eŠport aj medzi mladšiu generáciu na Slovensku. „Našim hlavným cieľom je podporovať mládež v elektronických športoch a dokázať rodičom a pedagógom, že hranie nie je škodlivé pre mládež, čo je aj vedecky dokázané. Tí, ktorí hrajú počítačové hry sú trpezliví, majú mentálnu a kreatívnu zdatnosť, schopnosť riešiť problémy a najmä spolupracovať v tímoch.“ povedal nám Moštenicky v rozhovore.

V novej sezóne viac hier

V novej sezóne, ktorá štartuje 2. apríla 2021 budú zaradené dve nové hry. Študenti budú bojovať o titul majstrov v nasledovných hrách - CS:GO, League of Legends, BrawlStars, Fortnite a FIFA. Študenti budú v spomínaných hrách bojovať taktiež o vecné ceny v rôznych finančných hodnotách. 

Liga pre českých stredoškolákov

Ďalšou novinkou v projekte liga pre študentov z Čiech, ktorí budú bojovať o titul v ČSEL - Českej stredoškolskej eŠport lige, v rovnakých hrách ako slovenskí študenti. Pre nich sezóna začína taktiež 2.apríla 2021, v ktorej budú bojovať o zaujímavé vecné ceny.  

Registrácie spustené

Registrácie do jednotlivých turnajov boli spustené na oficiálnej webovej stránke portálu yzone.sk. Študenti - stredoškoláci zo Slovenska i Čiech, neváhajte a prihlasujte sa na turnaje a zabojujte o titul a zaujímavé vecné ceny. Všetky informácie o projekte nájdete aj na oficiálnej Facebookovej stránke projektu - SCSEL - Slovenská a Česká stredoškolská ešportová liga, prípadne na Instagrame.

Registrácie, bližšie informácie a pravidlá jednotlivých hier nájdete tu: https://yzone.sk/sk/tournaments

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]