Autor textu: Branislav Jakab
14.10.2020

Študenti - stredoškoláci, projekt SSEL sa vracia

Na Slovensku po niekoľkých rokoch opäť ožíva projekt SSEL – Slovenská stredoškolská eSport liga. 

Foto: Projekt bude čoskoro spustený; SSEL-archív

Komárno 13.10.2020 (Skolske.sk) 

O aký projekt ide nám bližšie priblížil predseda p. Dávid Moštenický. „Elektronický šport je vo svete veľmi rozšírený, čo sa o Slovensku nedá povedať, projektom by sme radi dosiahli rozšírenie eSportu aj medzi mladšiu generáciu – študentov stredných škôl," povedal nám Moštenický.

Projekt založili v septembri tohto roku, aktuálne pracujú na založení združenia, oslovovaní a propagáciu medzi strednými školami na Slovensku. „Do projektu sa budú môcť zapojiť študenti slovenských stredných škôl, novinkou je možnosť zapojenia sa českých študentov stredných škôl. Tím bude musieť spĺňať podmienky 4 hráčov z rovnakej školy, 1 hráč do plnej zostavy tímu a jeden náhradník, z inej školy na Slovensku alebo v Českej republike,“ pokračuje Moštenický. Elektronický šport na Slovensku nie je rozvinutý na toľko, ako v iných krajinách. Na Slovensku sú v poslednej dobe organizované rôzne workshopy, besedy či iné podujatia spájané s elektronickým športom.

„Pevne veríme, že sa nám podarí s projektom SSEL posunúť vpred elektronické športy aj na Slovensku,“ povedal Moštenický. Všetky informácie o projekte, aktivitách a možnosti prihlásenia sa do daného projektu nájdete na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

„Našim hlavným cieľom je podporovať mládež v elektronických športoch a dokázať rodičom a pedagógom, že hranie nie je škodlivé pre mládež, čo je aj vedecky dokázané. Tí, ktorí hrajú počítačové hry sú trpezliví, majú mentálnu a kreatívnu zdatnosť, schopnosť riešiť problémy a najmä spolupracovať v tímoch,“ dodal na záver predseda.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]