Autor textu: TASR
18.02.2021

Oravská knižnica ponúka študentom bezplatné jazykové konzultácie

Knižnica vďaka dobrovoľníkom-jazykárom od januára spustila projekt on-line konzultácií z anglického jazyka.

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP

Dolný Kubín 18. februára (TASR) - Oravská knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne ponúka v rámci dištančného vzdelávania nové služby. Ide o informačný servis na EduPage, on-line triednické hodiny, ale aj bezplatné jazykové konzultácie pre žiakov základných a študentov stredných škôl. TASR o tom informovala Zdenka Prílepková z Oravskej knižnice.

Knižnica svoje služby postupne rozširuje od decembra. "Správy z knižnice ako servis posielame školám, ktoré informácie distribuujú svojim žiakom prostredníctvo portálu EduPage. V správach sa žiaci dozvedia o novinkách, súťažiach, nových projektoch a službách pre mladých," konkretizovala Prílepková. Súčasťou nového servisu je aj virtuálna služba on-line triednických hodín, ktoré podľa záujmu realizujú knihovníci v rámci triednických hodín so základnými a strednými školami v regióne.

Najnovším projektom Oravskej knižnice, ktorý je určený pre žiakov základných a študentov stredných škôl, sú bezplatné on-line konzultácie v cudzích jazykoch. Knižnica vďaka dobrovoľníkom-jazykárom od januára spustila projekt on-line konzultácií z anglického jazyka. "Bezplatné konzultácie z angličtiny sú prvou lastovičkou, nie však poslednou. Knižnica vďaka spolupráci s Miroslavom Čulákom, ktorý učí nemčinu už desať rokov, spustila aj konzultácie z nemčiny. Úplne čerstvou novinkou sú konzultácie s lektorkou Evou Záhorovou, ktorá má takmer 30-ročné skúsenosti s výukou a konzultáciami z ruského jazyka," priblížila Prílepková.

Ambíciou knižnice je ponúkať bezplatne študentom okrem angličtiny, nemčiny a ruštiny aj francúzštinu, prezradil jej riaditeľ Roman Večerek.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]