Autor textu: Patrik Mindžák
23.11.2020

Fínske Levi prinieslo erupciu radosti na Slovensku

Vlhová s dvojitým víťazstvom v Laponsku

Foto: TASR

Bratislava 23.11.2020 (Skolske.sk)

Druhé preteky Svetového pohára vo fínskom Levi priniesli Petre Vlhovej nádherné spomienky. Súťažilo sa oba víkendové dni v rovnakej disciplíne – slalome. Mimochodom, v najobľúbenejšej súťaži Slovenky. Trať jej sedela po celý víkend, zvíťazila v oboch pretekoch.

Po dlhých desiatich mesiacoch sa do kolotoča vrátila aj fenomenálna Američanka Shiffrinová. Napriek tejto dlhočiznej pauze opäť bojovala o víťazstvo. To jej ale uchmatla naša Petra Vlhová.
​​​​​​​Nenašla premožiteľku ani v jednom z dvojice sobotňajších kôl. To prvé ovládla s náskokom 15 tisícin sekundy práve pred Američankou. Najrýchlejšia bola aj v tom druhom, ktoré poskladal jej tréner Talian Magoni. Bez väčších ťažkostí tak celkovo zvíťazila o 0,18s pred druhou Shiffrinovou a 57 tisícin sekundy nad Rakúšankou Liensbergerovou. Zopakovala tak svoj triumf na tomto podujatí spred troch rokov.

V laponskom Levi sa súťažilo aj v nedeľu, opäť bol na programe slalom. Aj do tretice ovládla kolo
25-ročná Liptáčka. Predsa len to bolo s menšou výnimkou, rovnaký čas zajazdila aj Švajčiarka Gisinová. Druhé kolo nedeľňajších pretekov ovládla tretia žena zo soboty Liensbergerová.
​​​​​​​Náskok siedmich tisícin sekundy jej ale na celkové víťazstvo nestačil. Posunula sa ním znova na tretiu pozíciu. Druhé miesto si uchmatla spomínaná Gisinová, víťazkou bola úžasná Vlhová. Jej náskok bol väčší ako v sobotu – tento raz 31 tisícin sekundy.

Liptáčka tak zvíťazila už v piatom slalome v rade. Vyrovnala tak rekord Rakúšanky Schildovej. Bol to jej desiaty triumf v slalomovej disciplíne vo Svetovom pohári. Dvojitým víťazstvom v Levi si polepšila v hodnotení SP, je líderkou v celkovom poradí, aj v priebežnom poradí slalomu. Severské podmienky tak opäť najviac sedeli slovenskej hviezde svetového formátu.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]