Autor textu: TASR
17.08.2020

Spoko Kramár vydáva nový singel a EP s názvom Láska2

Skladba sa rodila a dozrievala dlhší čas, opisuje Kramár.

 Na archívnej snímke spevák skupiny Smola a Hrušky Jozef "Spoko" Kramár . FOTO TASR - Oliver Ondráš

Bratislava 17. augusta (TASR) - Frontman kapely Smola a Hrušky Jozef Spoko Kramár pokračuje vo svojej sólovej tvorbe. Po vydaní úspešných singlov Plamene, Na vlnách a rádiového hitu Aj ty to tak cítiš prichádza s ďalšou novinkou Láska2, ktorej názov nesie aj jeho prvé debutové EP. TASR informoval PR manažér skupiny Martin Hlavatý.

„Skladba sa rodila a dozrievala dlhší čas. Snažil som sa v nej zachytiť moje pocity z komplikovaných vzťahov, ktoré som zažil. V texte piesne sú zobrazené príbehy, keď som sa ocitol v nešťastnej situácii, ktorá dopadla zle mojou vinou. Ako to v živote býva, karma nečakala a ocitol som sa zrazu aj na tej druhej strane. Všetko sa muselo zahojiť časom. Námet na song bol jasný, ale pracovať s ním som začal, až keď mi napadol názov a termín skladby Láska2, ktorý ma fascinoval svojou obrazotvornosťou. Myslím, že fanúšikovia sa určite nájdu v niektorej z postáv môjho pohľadu na tieto citlivé vzťahové situácie,“ opisuje zrod pesničky Kramár.

Štvrtý videoklip k singlu Láska2 zo Spokovho sólového projektu sa natáčal v priestoroch reštaurácie a baru v Spišskej Novej Vsi. Za čiernobielym klipom stojí kameraman a fotograf Peter Regec. Hlavnú úlohu zahrala Bianca Jančurová z tanečnej skupiny Denzz Industry a Divadelného Sveta. Mixáž a zvuk mal na starosti Martin Migaš z nahrávacieho štúdia Perina v Prešove. Okrem Spoka, ktorý nahral väčšinu nástrojov, sa na skladbe hudobne podieľali basgitarista Ján Matúš, ale aj Martin Pižem z domovskej kapely Smola a Hrušky, ktorý nahral gitaru. V zboroch spieva aj Mirka Miškechová.

Spoko pokračuje v Pesničkovej talkshow spolu s hosťom Mirkou Miškechovou a klaviristom Marekom Masarikom. Premiéru tohto nového hudobného projektu absolvovali na hrade Beckov s repertoárom svojich najväčších hitov i starých nehraných skladieb v nových akustických aranžmánoch. Punkový romantik a jeho hudobní hostia odohrajú  dvojhodinový program a ponúknu opäť jedinečný hudobný zážitok pre svojich fanúšikov. Najbližšie sa predstavia 22. augusta na hrade v Starej Ľubovni a deň nato na Spišskom hrade.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]