Autor textu: TASR
18.08.2020

Polemic predstavuje nový singel a klip

Príbeh rozpráva o zázračnom nápoji Smiech, ktorí si kapela vypestovala a následne uviedla do sveta cez teleshopping.

Slovenská skupina Polemic, foto z archívu. FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Bratislava 17. augusta (TASR) - Slovenská skupina Polemic predstavuje nový singel a klip "Medicína". Fanúšikovia sa v ňom okrem iného dozvedia aj tajný recept na väčšinu starostí. TASR za členov kapely informovala PR manažérka Daniela Grečnerová.

Príbeh rozpráva o zázračnom nápoji Smiech, ktorí si kapela vypestovala a následne uviedla do sveta cez teleshopping. V klipe nechýba viacero zábavných scén, ktorých nakrúcanie si užívali aj samotní členovia kapely. "Po prvý raz sme si vyskúšali farmársky outfit, nestratili by sme sa v ňom asi ani na country festivale," hovorí s úsmevom Braňo "Bejzo" Bajza. "Najväčšia zábava pre nás bolo asi nakrúcanie scény, ktorú sme si nazvali teleshopping," spomína Peter "Petko" Opet, ktorý stvárnil legendárneho teleshoppingového moderátora Horsta Fuchsa známeho z obdobia 90. rokov: "Snažil som sa ho vystihnúť oblečením, gestami aj mimikou, nechýbal ani asistent, ktorého si zahral Bejzo, bola to veľká sranda!"

Autorom pesničky je Michal "Mickey" Novácky, ktorý hovorí, že skladba, ako aj samotný text vznikli expresne rýchlo: "A je to tak dobre. Mám rád tie momenty, keď netreba veľa špekulovať a pesnička sa akoby sama vypýta na svet. Napokon, čo môže byt lepšie ako terapia smiechom?"

Klip nakrúcali vo viacerých lokáciách - v bare, vo filmovom štúdiu, v obývačke aj na čerstvom vzduchu v sade. Kapela si zajazdila aj na naleštenom veteránovi, dodávke Wartburg z 50. rokov minulého storočia. Kvôli nakrúcaniu Polemici dokonca absolvovali aj tanečný tréning. V klipe vystupuje viacero epizódnych postáv v úlohe unudených a otrávených ľudí, ktorých na nohy postaví zázračný nápoj Smiech. Verne ich stvárnilo pár detí členov kapely, blogerka Janka Travelhacker, ako aj komici Sveťo Malachovský a René Štúr.

O scenár a réžiu klipu "Medicína" sa postaral Marek Mackovič, s ktorým je kapela Polemic previazaná dlhoročnou spoluprácou. "Chalani boli vždy otvorení akýmkoľvek bláznovstvám vo videoklipoch," hovorí režisér s tým, že teraz s kamarátom Jurajom Čiefom hľadali niečo absurdné. "Našli sme v podstate kolobeh smiechu v prírode. Od sadenia, cez zber smiechu, teleshopping až po koncového zákazníka. Smutní ľudia sa po vypití smiechu zázračne zmenia na veselých," vysvetľuje Mackovič. Polemici podľa neho mávajú väčšinou pred nakrúcaním obavy: "Tvrdia, že nie sú herci, ale vždy sú tie obavy neopodstatnené. Aj tu hrá každý z nich rovno niekoľko rôznych postáv. Dúfam, že sa ľudia pri pozeraní budú zabávať aspoň tak, ako sme sa my zabávali pri filmovaní."

​​​​​​​

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]