Autor textu: TASR
24.02.2020

Knižnice, múzeá i divadlá v správe ŽSK pripravili prázdninové aktivity pre deti

 Po tvorivej práci si môžu žiaci oddýchnuť aj v Bábkovom divadle.

Foto: Ilustračné foto TASR

Žilina 24.02.2020 (TASR)

 Kultúrne inštitúcie Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) pripravili počas nadchádzajúcich jarných prázdnin rôznorodé aktivity pre deti. Vybrať si môžu z ponuky tvorivých dielní a výstav, pripravené je aj divadlo či pozorovanie večernej oblohy. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.

      "Oravská galéria v spolupráci s Oravskou knižnicou Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne pripravila pre deti tematickú tvorivú dielňu na výstave Fašiangová kompánia. Uskutoční sa 25. februára od 10.00 do 12.00 h. Deti sa oboznámia s ľudovými zvykmi spojenými s fašiangovým obdobím, zabavia sa pri tvorivých aktivitách a domov si odnesú vlastnoručne vyrobenú masku," priblížila Remencová. Rozprávkové prázdninové dopoludnie i tvorivé výtvarné dielne čakajú aj na deti v ďalších knižniciach – v Čadci, v Žiline, v Liptovskom Mikuláši a v Martine.

      Tvorivá dielňa spojená s prehliadkou zoologickej expozície zabaví škôlkarov v Liptovskom múzeu v Ružomberku. Spoznať, ako vyzerali školy v čase, keď boli žiakmi ešte terajší starí rodičia, môžu detskí návštevníci Národopisného múzea v Liptovskom Hrádku. Tu je počas pracovných dní otvorená výstava Obecná škola. "Netradičné výstavy čakajú na detských návštevníkov aj v Považskom múzeu v Žiline a Kysuckom múzeu v Čadci. V Žiline sa môžu deti oboznámiť s umeleckou tvorbou drotárky Márie Porubčanovej. Návštevníkov múzea na Kysuciach čaká cesta na mesiac," dodala hovorkyňa s tým, že pre staršie deti sú pripravené vedomostné kvízy a pre menšie deti zábavné pracovné listy.
​​​​​​​
      Po tvorivej práci si môžu žiaci oddýchnuť v Bábkovom divadle v Žiline, kde sú počas víkendov pripravené rozprávkové inscenácie pre verejnosť. Krajská hvezdáreň v Žiline pripravila pre prázdninujúce deti pozorovania večernej oblohy. "Keďže sú ešte stále chladné dni, treba dbať na vhodné, teplé oblečenie. Večerné prázdninové pozorovania hviezd budú v prípade priaznivého počasia v pracovných dňoch od 18.30 h v Kysuckej hvezdárni v Kysuckom Novom Meste ako i v Pozorovateľni na Malom diele v Žiline," konkretizovala Remencová.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]