Autor textu: Mária Tarišková
22.01.2020

Muzikál Snehová kráľovná pridáva predstavenie v Bratislave

Muzikál Snehová kráľovná Tajomstvo zrkadla čakajú posledné tri predstavenia! 

Foto: Stanislava Topoľská

Bratislava 22.01.2020 (Skolske.sk/OTS)

Pre veľký úspech organizátor dokonca pridal 26. januára 2020 predstavenie v Bratislave! Snehovú kráľovnú fantasticky stvárňuje Barbora Švidraňová, ktorá hrá v muzikáli až štyri role! Barbora prezradila, že ešte nikdy v živote nemala väčšiu a tak mnohotvárnu hlavnú rolu. Na javisku ďalej hviezdia Romana Dang Van, Darius Koči, Majo Labuda či Lucia Vráblicová. Muzikál sa predstavil po celom Slovensku, kde zožal obrovský úspech.

Rodinný muzikál na motívy Hansa Christiana Andersena je o sile lásky a priateľstva, ktorá dokáže roztopiť aj zamrznuté srdce a prebrať ho znova k životu. Hlavnú úlohu bravúrne stvárňuje Barbora Švidraňová, pre ktorú bolo predstavenie veľkou výzvou.

„Je to vôbec prvé veľké predstavenie od pôrodu, ktoré som naskúšala. Dlho som zvažovala, či to zoberiem, a ako budem zvládať skúšobný proces spolu s materstvom a inými povinnosťami. Ale neľutujem to, bolo to krásne obdobie. Predstavenie sa mi hrá veľmi dobre, aj keď nemám v ňom čas ani si poriadne vydýchnuť. Pôvodná originálna hudba je naozaj krásna a veľmi dobre sa mi to spieva. Do toho tanečné scény sú naozaj veľkolepé, takisto ako celá scéna a kostýmy. Vždy som túžila po tom, aby som hrala nejakú "rozprávkovú bytosť", pretože tam sa fantázii medze nekladú a herec si môže dovoliť uletieť a hrať inak ako obyčajne. To ma veľmi baví,“ prezradila herečka a speváčka Barbora Švidraňová.

Libreto k muzikálu napísala Miroslava Váhovská, Maja Glasnerová a Peter Oravec. Réžiu má na konte Peter Oravec. Barbora Švidraňová zvládla až štyri úlohy, aj keď priznala, že je to náročné!

„Scény sa striedajú v krátkom čase hneď za sebou, musím sa stihnúť nielen prezliecť, ale aj zmeniť charakter postavy, tempo, rytmus reči a hlas. Snehová kráľovná ako zima je chladná, prísna, zákerná, pohľadom aj slovom bodá ako cencúľ, mal by z nej ísť "mráz po chrbte". Naopak princezná Jari je štebotavá, jemne afektovaná a infantilná, má vysoký hlas a ladné barokové pohyby. Zbojníčka Leta je drzá, divoká, až chlapčenská, doslova je šľahajú ohne z očí, je temperamentná a vášnivá. A napokon Vedma Jesene je rozvážna, múdra, božsky pokojná, vševediaca žena, ktorá každému rozdáva dobré rady. Takže, naozaj je čo hrať v tomto predstavení a musím si dávať pozor, aby som dodržala každý charakter a nemýlilo sa mi to navzájom. Ale pár ľudí mi povedalo, že netušili, že hrám všetky štyri postavy, že ma nespoznali, čo je pre mňa skvelý kompliment, pretože viem, že to bolo uveriteľné a dobre herecky rozdelené. Nikdy v živote som ešte nemala väčšiu a tak mnohotvárnu hlavnú rolu,“ konštatuje sympatická Barbora Švidraňová.
 
Hudbu k muzikálu zložili Kari Kimmel a Tomi Popovič. Texty piesní napísal Marián Brezáni. Titulnú skladbu „Roztopím“ emotívne naspievala Dominika Mirgová. Muzikál si dal záležať na veľkolepej scéne a famóznych efektoch. Tvorcovia použili vyše 14 krát 6 metrov veľkú LED obrazovku, 50 svetiel či plazivý dym. Reakcie návštevníkov sú fenomenálne.

Diváci nám naozaj dávajú skvelú spätnú väzbu, sú nadšení, až dojatí, spievajú a tlieskajú s nami. Deti tancujú a výskajú, čo viac si môžeme priať! Dokonca mi veľa ľudí píše cez sociálne siete, že sa im to neuveriteľne páčilo a že škoda, že hráme tak málo predstavení. Verím, že tento projekt so cťou ukončíme tento rok a hádam niekedy nabudúce sa opäť uvidíme na ďalšom turné Snehová kráľovná,“ uzavrela Barbora.
 
Snehová kráľovná sa predstaví ešte v troch mestách, vstupenky si môžete kúpiť na www.snehovakralovna.sk. Pridané predstavenie 26.1.2020 v Bratislave sa predáva na  https://vstupenky.maxiticket.sk/snehova-kralovna-muzikal-bratislava-2019

Klip „Roztopím“ si môžete pozrieť tu:
 

Všetky informácie nájdete na www.snehovakralovna.sk

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]