Autor textu: TASR
22.01.2020

Predsedníctvo AS STU bude prejednávať sťažnosť na prešetrenie výsledkov AS FIIT

 Pôvodne mala do senátu kandidovať aj bývalá dekanka FIIT Mária Bieliková.

Foto: STU

Bratislava 22.01.2020 (TASR)

 Predsedníctvo Akademického senátu Slovenskej technickej univerzity (AS STU) v Bratislave, ktoré organizuje voľby do zamestnaneckej časti AS Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) STU, bude v stredu prejednávať sťažnosť na prešetrenie výsledkov týchto volieb. Ako pre TASR uviedla Monika Karoliová z FIIT STU, v piatok (17.1.) večer bola podaná sťažnosť zo strany troch kandidátov na senátorov.

      "Aby bol AS FIIT plne funkčný, potrebuje si akademická obec FIIT zvoliť spolu piatich senátorov za zamestnaneckú časť akademickej obce," priblížila Karoliová. Voľby sa uskutočnili 16. januára, kde sa mali zvoliť traja senátori. Predsedníctvo AS STU v piatok konštatovalo, že výsledky volieb sú neplatné. "Dôvodom na neplatnosť je nesúlad počtu voličov vo volebnom zozname, ktorým bol vydaný hlasovací lístok, a počtu odovzdaných hlasovacích lístkov," uvádza sa v stanovisku zverejnenom na webe fakulty.

      Po januárových voľbách sú vyhlásené doplnkové voľby na miesta senátora, ktoré sa uvoľnilo po súčasnom dekanovi FIIT Ivanovi Kotuliakovi. Tie sa uskutočnia 13. februára.

      Pôvodne mala do senátu kandidovať aj bývalá dekanka FIIT Mária Bieliková, ktorá pôsobí na Ústave informatiky, informačných systémov a softvérového inžinierstva FIIT. Vedenie STU s ňou ukončilo pracovný pomer 9. januára, následkom čoho vznikla petícia, ktorá vyzývala dekana Kotuliaka, aby okamžite jej výpoveď zrušil. Po dohode 14. januára Bieliková svoje miesto nestratila, no svoju kandidatúru do senátu stiahla.

      Karoliová uviedla, že budú vyhlásené aj ďalšie doplnkové voľby na miesto senátora, ktoré sa uvoľnilo po Bielikovej. Ako doplnila, všetky voľby, či už riadne alebo doplnkové, organizuje AS STU. Rovnako za priebeh a overenie výsledkov volieb je zodpovedná volebná komisia zložená z členov AS STU.

      Termín riadnych volieb, teda opakovanie tých, ktoré boli vyhlásené za neplatné, vyhlasuje AS STU. Ich termín zatiaľ známy nie je.  

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]