Autor textu: Katarína Šoltisová
10.12.2019

Májovkári pomáhajú mamám

Prišiel predvianočný čas, čas, kedy sa človek zamýšľa čoraz častejšie nad dobrom a láskou. 

Foto: Katarína Šoltisová

Prešov 09.12.2019 (Skolske.sk)

 
Túži v túto chvíľu pomáhať a urobiť niečo dobré. Tak sa zrodila jednoduchá myšlienka na ZŠ Májové námestie. 

Prišiel predvianočný čas, čas, kedy sa človek zamýšľa čoraz častejšie nad dobrom a láskou. Túži v túto chvíľu pomáhať a urobiť niečo dobré. Tak sa zrodila jednoduchá myšlienka na ZŠ Májové námestie. Pomôcť niekomu, kto pomoc naozaj potrebuje. No sami by sme nevedeli, na koho sa máme obrátiť. Tak, za pomoci pani Doležalovej a O.Z. Sociálny Prešov sme pomohli mamám v núdzi: Mymamy. Žiaci IV.C za pomoci pani učiteľky Z. Bartošíkovej pripravili plagát, ktorým vysvetlili celú myšlienku. Tá bola veľmi jednoduchá. Pomôcť mamám v núdzi.
 
Žiacky parlament pod vedením p. uč. J. Palšovej a predsedníčky Petry oboznámil žiakov v triedach s danou myšlienkou. Sofia a Lilianka zo IV.C sa prihovorili žiakom aj prostredníctvom rozhlasu. Výzva bola jednoduchá. Priniesť jednu dlhotrvácnu potravinu, sladkosť, drogériu či malú drobnosť na pohladenie duše. Myšlienka spojila na krátky čas celú školu. 
 
Výsledok prekvapil učiteľov, ale aj žiakov. Dobrosrdečnosť rodičov, učiteľov, ale aj ostatných zamestnanom školy bola nádherná. Rodičia prichádzali so žiakmi do školy, aby im pomohli priniesť ťažké tašky potravín. Zbierka sa každým dňom rozrastala a lákala pohľady okoloidúcich. Zapojil sa každý, kto mohol.
 
Najviac sme sa tešili na dnešný deň 5.12., keď prišli mamy, pre ktoré sme to všetko robili. Radosť v očiach žiakov bola nádherná. Pomáhali nosiť potraviny do áut a pocit, ktorý mali v srdci bol neopísateľný. Sme presvedčení, že naše motto: „Veď pomáhať je krásne“ sa naplnilo a povzbudilo k ďalším dobrým myšlienkam na našej škole.
 
Text a foto: Katarína Šoltisová

pic
Foto: Katarína Šoltisová
pic
Foto: Katarína Šoltisová
pic
Foto: Katarína Šoltisová
pic
Foto: Katarína Šoltisová
pic
Foto: Katarína Šoltisová

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]