Autor textu: Školské.sk
18.11.2019

MEDart pokračuje – hľadáme najlepších stredoškolských tvorcov

Súťažiaci môžu očakávať nielen nových hostí, ale aj inovatívny prístup k workshopom.

Foto: KU Ružomberok

Ružomberok 18.11.2019 (Skolske.sk)


Stretnutie s profesionálnymi novinármi, zjednodušené súťažné kategórie a viac času na workshopy. Aj to ponúkne druhý ročník celoslovenskej súťaže pre tvorivých stredoškolákov MEDart.

Komplexná súťaž pre mediálnych tvorcov bude mať pokračovanie. Katedra žurnalistiky Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity spustila prihlasovanie do druhého ročníka MEDart-u. Žiaci stredných škôl z celého Slovenska sa môžu zapojiť so svojimi článkami, fotografiami, videami alebo rozhlasovými nahrávkami.
​​​​​​​

Nikdy sme nechceli, aby bol MEDart iba jednorazovou aktivitou. Keďže nám účastníci minulého ročníka súťaže dali pozitívnu spätnú väzbu, uistili sme sa v tom, že má zmysel pokračovať.

Povedal Pavel Izrael, organizátor súťaže a vedúci katedry.

Účasť na podujatí už potvrdili profesionáli z celoslovenských médií. Súčasťou poroty budú Radoslav Zemančík a Marcela Čížová z RTVS, ktorí zároveň povedú workshopy Televízia a Rozhlas. Odborné rady k fotografiám ponúkne Branislav Račko z Nového Času.

Okrem nich sa žiakom a ich tvorbe budú venovať aj vyučujúci z katedry žurnalistiky.
​​​​​​​
Súťažiaci môžu v aktuálnom ročníku očakávať nielen nových hostí, ale aj inovatívny prístup k workshopom. Tie budú trvať dlhšie.

Chceme vytvoriť príležitosť, aby sa mohli účastníci venovať témam do hĺbky.

Zdôvodňuje Pavel Izrael. Novinkou je aj stručnejšia ponuka súťažných kategórií.

Súťaž MEDart je jedinečná svojou komplexnosťou. Spája v sebe súčasne štyri okruhy mediálnej tvorby a dáva príležitosť jednotlivcom aj skupinám, aby získali profesionálnu spätnú väzbu, stretli sa s novinármi z praxe a vyhrali zaujímavé ceny. Okrem hmotných výhier im napredovanie v tvorbe umožní aj stáž v niekoľkých celoslovenských médiách.

 „Súťaž MEDart vnímam ako výbornú možnosť naučiť a dozvedieť sa nové informácie prostredníctvom workshopov, spoznať nových ľudí a získať spätnú väzbu od tých najlepších,“ zhodnotil jeden z minuloročných účastníkov.
​​​​​​​

Do úvodného ročníka súťaže sa zapojilo 75 žiakov z celého Slovenska s viac ako stopäťdesiatimi súťažnými príspevkami. Podľa porotcu Martina Pastieroviča z vydavateľstva Ringier Axel Springer prejavili súťažiaci dávku talentu: „Vedia si vybrať zaujímavé témy a príťažlivo ich spracovať. Po formálnej stránke sa, samozrejme, našlo pár nedostatkov, ale tie sa dajú zvládnuť ďalším štúdiom a praxou,“ uviedol.
 
Žiaci sa do súťaže môžu zapojiť do 13. januára 2020. Vyhodnotenie druhého ročníka spolu s workshopmi a ďalším programom bude 13. februára 2020 na Filozofickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku. Všetky potrebné informácie sú k dispozícii na webovej stránke http://medart.ku.sk/.
​​​​​​​
 
 

pic
Foto: text

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]