Autor textu: Janka Šuchová
23.09.2019

Teambuilding PEER MINISTRY a Žiackej školskej rady ESŠ v Martine

Skupina Peer Ministry a aj Žiacka školská rada sa spoločne podieľajú na vytváraní lepších vzťahov medzi žiakmi aj učiteľmi a spoločne sa podieľali na realizácii rôznych akcií na pôde našej školy.

Foto: autorka

Bratislava 23.09.2019 (Skolske.sk)

 
     Aj napriek tomu, že sa poslanie Peer Ministry a ŽŠR značne líši, niečo je predsa len spoločné a tomu sa študenti Evanjelickej spojenej školy v Martine počas pobytu v penzióne Piatrová venovali. Po “udomácňovacej“ sieste sa všetci stretli v spoločenskej miestnosti, kde dostali za úlohu sa retrospektívne zamerať na minulý školský rok a zhodnotiť plusy a mínusy aktivít, čo sa týka Peer Ministry skupiny a ŽŠR.
      Medzi plusmi nemohol chýbať florbalový turnaj, Živá sociálna sieť, ba ani Kolektívna maska. Naopak k mínusom patrila slabá informovanosť, nejasný systém vyberania študentov do USA, nezrealizovanie ISIC karty na škole, a bohužiaľ, mnoho ďalších. Všetky tieto radosti, ale aj trápenia študenti následne predstavili pánovi riaditeľovi, ktorý sa tiež zúčastnil tohto sústredenia. Študent 2. ročníka Michal sa vyjadril takto: „Ako brainstorming fajn a aj informácie, ktoré sme dostali boli dobré, ale na stmelenie kolektívu niečo chýba.“ A musím povedať, že sa s týmto výrokom stotožňujem aj ja. 

      Na druhý deň ráno, rovnako ako v škole, absolvovali študenti ranné stíšenie. Po stíšení nasledovali ako súčasť prebudenia teambuildingové aktivity, pri ktorých zažili množstvo zábavy a aj spolupatričnosti a spolupráce, bez ktorých by tieto aktivity jednoducho nebolo možné realizovať. Neskôr v skupinách pracovali na projekoch, akciách, ktoré boli v minulom školskom roku úspešné a chceli ich zopakovať. Nechýbalo ani mnoho nápadov ohľadom nových “tradícií”, ktoré by chceli v našej škole zaviesť. Väčšina z nich je zameraná na budovanie komunity, vzťahov na škole, medzi žiakmi aj učiteľmi. Rovnako by chceli docieliť, aby sa žiaci v škole cítili príjemne, mali kde prežívať voľné chvíle a tiež, aby noví prváci neprežívali prvé chvíle v novej škole pod vplyvom stresu.

Podľa mňa to bolo veľmi zaujímavé a poučné sústredenie, som veľmi rada, že som mohla byť v centre diania a pri zrode niektorých nápadov vo výbornom kolektíve a príjemnej atmosfére. 

Tereza Fedorová, študentka 2. ročníka

      Zostáva už len držať palce študentom PEER MINISTRY a Žiackej školskej rady pri ESŠ, aby sa im ich plány podarilo v tomto školskom roku úspešne naplniť.
                                                    Viktória Olleová (študentka Evanjelickej spojenej školy v Martine)

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]