Autor textu: Mária Tarišková
18.09.2019

Prvý deň na výške?

Vyskúšaj jeden z outfitov, ktorým zapôsobíš na spolužiakov aj pedagógov.

Foto: Adam Majoroš

Bratislava 18.09.2019 (Skolske.sk/OTS)



Vysoká škola je azda prvá skúška dospelosti v živote každého študenta. Ďaleko od rodiny je potrebné myslieť na všetky tie “dospelácke” činnosti, a teda navariť si z času na čas aj niečo iné ako len sáčkovú polievku. Už pri vás nie sú rodičia, ktorí by vám v prvý deň školy odporučili, aký outfit je ten správny. To, že máte v skrini nechať tepláky a vyťahané mikiny ste už zrejme pochopili aj bez nich. Budú však stačiť obyčajné džínsy, biele tričko a ešte nie úplne zničené tenisky?

Voľbou, ktorá je stávka na istotu a jednoznačne ňou nič nepokazíte, sú pánske košele. Obliecť si ich môžete k jednofarebným nohaviciam, doplniť zaujímavým opaskom a odpustené vám budú aj elegantnejšie tenisky. Celý oblek zo stužkovej však radšej nechajte doma, samozrejme, pokiaľ si to dress code vašej školy nevyžaduje

Ďalšou z alternatív je košeľa v spojení s klasickými džínsami, no treba si dať pozor, aby neboli akokoľvek vyšúchané či deravé. Niektorí pedagógovia, docenti či profesori by nemuseli mať pochopenie pre podobné trendy prvky módneho priemyslu.

Pokiaľ ste si ale elegantným variantom košele nie celkom istý, vyskúšajte aspoň flanelovú. S vhodnými doplnkami určite nebudete vyzerať ako farmár týždňa a možno si v okamihu svojím zovňajškom získate spolužiakov. Takáto rozopnutá košeľa skvele doplní napríklad aj jednofarebné tričko.  

pic
Foto: Juraj Vavrík

Ak vám váš prvý deň na vysokej vyšiel v chladnejšom počasí, neznamená to, že musíte hneď siahnuť po vyťahanej mikine alebo obrovskej bombere. Rifle vymeňte za elegantné nohavice a na vrch si dajte teplejší, no stále vkusný svetrík. Všetko závisí od celkovej kombinácie, ale ani v tomto prípade by tenisky nemuseli byť najhoršia voľba. Pokiaľ váš botník disponuje elegantnými poltopánkami, kotníkovými čižmami, alebo mokasínami, smelo do toho. 

Sveter, prípadne rolák môžete doplniť aj tenkým kabátom. V tomto prípade je to stávka na istotu, a tak si celý deň môžete užívať obdivné pohľady okolia.
​​​​​​​
Tip: Dbajte na celkovú úpravu vášho zovňajšku. Umyté zuby a učesané vlasy by síce mali byť základom, no povedzme si úprimne, že nejeden študent po rušnej noci vstane len pár minút pred začiatkom prednášky, preto sa stávajú tieto prirodzené úkony skôr vzácnymi momentami. Ani ten najkrajší outfit však neohúri tak, ako celková upravenosť každého chlapa.

pic
Foto: Adam Majoroš

Nezabúdajte, že čokoľvek si nakoniec vyberiete, dôležité je, aby ste sa cítili dobre. Na vysokej škole už zrejme vaše outfity nikto nebude riešiť tak, ako na základnej alebo strednej, avšak majte sa stále na pozore. Pretože keď si vás tá nepríjemná vyučujúca zaškatuľkuje ako “toho v roztrhaných nohaviciach” alebo ako “toho v špinavých teniskách”, mohla by vám to dať na skúške poriadne vyžrať. Nie je teda nič horšie, ako pohnevať si profesorov takou malichernosťou, ako je vaše oblečenie.

Koniec koncov, dôležité je aj tak to, čo máte v hlave, nie to, čo máte na sebe.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]