Autor textu: TASR
02.08.2019

MŠVVaŠ hľadá ako uľahčiť žiadateľom prípravu projektov 

Rezort školstva zabezpečí online prenos z informačných seminárov.

Foto: MŠVVaŠ

Bratislava 02.08.2019 (TASR)

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pokračuje v poskytovaní transparentných a dostupných informácií pre potenciálnych žiadateľov operačného programu Ľudské zdroje, prioritnej osi Vzdelávanie a bude prvýkrát vysielať informačné semináre pre žiadateľov aj prostredníctvom online prenosov. Zároveň rezort školstva naďalej hľadá možnosti, ako uľahčiť žiadateľom proces prípravy projektov. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

      Jednou z možností, ako podporiť potenciálnych žiadateľov a zvýšenia kvality predkladaných projektov, je zabezpečenie transparentných a dostupných informácií pre čo najširší počet možných žiadateľov. Rezort školstva preto zabezpečí pre žiadateľov online prenos z informačných seminárov. "Na informačných seminároch je predstavená konkrétna výzva a žiadatelia majú možnosť získať informácie o podmienkach poskytnutia príspevku, napríklad informácií o oprávnených cieľových skupinách, oprávnených činnostiach, oprávnených a neoprávnených výdavkoch či spôsobu financovania projektu," poznamenal rezort školstva. 

      Najbližší informačný seminár bude k výzve Skvalitnenie prípravy budúcich pedagogických a odborných zamestnancov, ktorá je určená pre verejné a štátne vysoké školy. Uskutoční sa v pondelok  5. augusta v Bratislave. 

      V utorok 6. augusta od 9.30 h sa na uskutoční informačný seminár k výzve Podpora zlepšovania študijných výsledkov a kompetencií žiakov. Táto výzva je určená pre mimovládne a neziskové organizácie. 

      "Vytvorené záznamy z oboch online prenosov budú následne zverejnené na YouTube kanáli operačného programu Ľudské zdroje a naďalej tak poslúžia všetkým potenciálnym žiadateľom," dodal rezort školstva. Záznam bude zverejnený len do termínu uzavretia výzvy. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]