Autor textu: Jana Ikrényiová
21.06.2019

Podujatie Divínsky Boyard umožňuje deťom súťažiť, hrať aj vzdelávať sa 

Deti počas súťaže absolvujú deväť zastavení.

http://www.divinskyboyard.sk/

 Divín 21. júna (TASR)

 Vzdelávanie, pohyb v prírode, tradičné i netradičné športové disciplíny, kreatívne tvorivé dielne, ako aj ukážky práce záchranných a bezpečnostných zložiek. To všetko ponúka súťažné podujatie Divínsky Boyard, ktorého semifinálové kolá aktuálneho 5. ročníka sa vo štvrtok a piatok 21. júna konajú v obci Divín v okrese Lučenec.

      Súťaž je určená pre žiakov druhého stupňa základných škôl (ZŠ) a je zameraná na podporu prevencie kriminality detí vzdelávaním, hrami a pohybom v prírode. „Jej podstatou je zaujímavou, pútavou a hlavne inovatívnou formou vzdelávania primäť deti k záujmu o získanie poznatkov v oblasti prevencie kriminality rôznych druhov, ktoré ich v pubertálnom veku zo všetkých strán ohrozujú,“ uviedol Ján Sivok, predseda občianskeho združenia (OZ) JASIV, ktoré je organizátorom podujatia spolu s obcou Divín, miestnou ZŠ, AMAVETOM a Osvetovým strediskom správy kultúrnych pamiatok Divín.

      Deti počas súťaže absolvujú na trase Divínskeho Boyardu postupne deväť zastavení s jednotlivými témami prevencie kriminality – majetková kriminalita a vandalizmus, drogy, omamné a návykové látky, základné ľudské práva, obchodovanie s ľuďmi a migrácia, počítače – kyberšikanovanie, záchranné a bezpečnostné zložky štátu, týranie a šikanovanie detí, ako aj dopravná výchova a bezpečnosť cestnej premávky.

      Súťaž je podľa Sivoka nielen o športe, preto pre deti pripravili aj penovú párty či kultúrny program v podobe vystúpenia skupiny The Breeze a členov občianskeho združenia Metamorfózy z Bratislavy.  „Organizujú motivačné koncerty, ich piesne prinášajú rôzne obrazy, metafory, povzbudenie v oblasti medziľudských vzťahov, objavenia rozvoja talentov, charakteru, zdravého sebavedomia, identity, ktorá pomáha odolávať tlaku kyberšikanovania. Prinášajú takzvanú hudobnú terapiu,“ dodal.
​​​​​​​
      Finálové kolo Divínskeho Boyardu sa uskutoční 20. septembra. „Na tento deň pre deti chystáme aj adrenalínový zážitok, v rámci ktorého uvidia zásah kukláčov či hasičov pri hasení, ale aj koncert obľúbeného umelca,“ zakončil organizátor.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]