Autor textu: TASR
09.06.2019

V Bratislave prednáša 30  učiteľov a riaditeľov škôl 

Ako bojovať s nudou na hodinách.

Foto: elt forum

Bratislava 19. marca (Skolske.sk)

 Učitelia a riaditelia škôl z celého Slovenska si v týchto dňoch môžu na Ekonomickej univerzite v Bratislave na dvoch súbežných medzinárodných konferenciách Elt forum pre učiteľov anglického jazyka a Lamsig pre riaditeľov škôl vypočuť 30 spíkrov z celého sveta.

      "Každoročná zvyšujúca sa účasť nám dáva signál, že slovenské školstvo má nádej na zmenu. Títo pedagógovia, ktorí sa túžia neustále zlepšovať, sú toho dôkazom," hovorí organizátorka konferencií a riaditeľka anglickej školy the Bridge Klaudia Bednárová. Učitelia si podľa nej poplatky za konferenciu platia sami a na prednášky si vyhradia svoj voľný čas.

      "Na riaditeľskú stoličku sa dostanú často bez riadnej manažérskej a ekonomickej prípravy. Nie je mysliteľné, aby kolos školy utiahli bez manažérskych skúseností, zručností a externej podpory,“ hovorí Bednárová. Preto konferencie poskytujú aj manažérsky tréning pre riaditeľov škôl.

      Aj Bednárová sa z učiteľky angličtiny stala riaditeľkou školy bez predchádzajúceho odborného tréningu. Sama preto v minulosti cestovala za vzdelávaním do sveta. "Poplatky za letenky a ubytovanie sú však vzhľadom na naše učiteľské platy príliš vysoké. Preto sme sa rozhodli priniesť konferenciu do Bratislavy a maximálne znížiť náklady," dodala. Verí, že ak sa riaditeľ školy kontinuálne vzdeláva, dokáže pohnúť so školou aj skostnateným systémom, prichádzať s nápadmi, podporiť učiteľov a získať sponzorov.

      Svetovo uznávaní spíkri v Bratislave otvoria problematiku improvizácie, internej komunikácie, kreatívneho nastavenia mysle, vyučovania globálnych tém. Predstavia spôsoby, ako bojovať s nudou na hodinách, či vyučovať v ére spochybňovania. 

      Vystúpi tiež Mario Rinvolucri, autor desiatok kníh a spoluzakladateľ prestížneho tréningového centra pre učiteľov anglického jazyka Pilgrims, ktorý sa venuje tréningu učiteľov od roku 1974. Je konzultantom British Council v Číne, Brazílii, Chaz Pugliesea v Bratislave prednáša na tému Ako moment prekvapenia študenta vedie k motivácii. 
​​​​​​​
      Vysokoškolská pedagogička na Masarykovej univerzite v Brne Šárka Dohnalová zase vedie workshop na tému - ako pri učení využiť dramatické techniky.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]