Autor textu: TASR
09.06.2019

Od nedele sa začína Národný týždeň charity 

Potrvá do soboty 15. júna.

Bratislava 9. júna (TASR)

 Od nedele 9. júna sa začína na Slovensku Národný týždeň charity. Potrvá do soboty 15. júna. Druhý ročník celonárodného podujatia sa bude niesť v duchu hesla Sila charity je v regiónoch. TASR o tom informovala Monika Molnárová zo Slovenskej katolíckej charity (SKCH), ktorá podujatie organizuje. 

      Od Bratislavy až po Humenné bude SKCH na námestiach, v školách i vo vlastných zariadeniach hovoriť viac o svojej práci, zmysluplnej službe v štýle lásky, ktorú chce ukázať bežným ľuďom na Slovensku. Charita na Slovensku pomáha ľuďom v núdzi už vyše 90 rokov. "Robí veľmi veľa dobrého v sociálnej oblasti na Slovensku. Zisťujeme ale, že neraz sú to dobre utajené činnosti. Ľudia, ktorí hľadajú pomoc, nevedia niekedy na koho sa obrátiť. A takisto aj ľudia, ktorí chcú pomáhať, nevedia, na ktoré dvere majú zaklopať a podať pomocnú ruku," vysvetlil vznik celonárodného podujatia generálny sekretár SKCH Erich Hulman.    

Tento rok by sme chceli týždeň niesť v zmysle hesla Sila Charity je v regiónoch, pretože na Slovensku naozaj najviac tých charitatívnych diel je v správe diecéznych charít jednotlivých diecéz a slúžia miestnym ľuďom, komunitám v regiónoch z celého Slovenska.

Erich Hulman


​​​​​​​
      Národný týždeň charity sa začne spoločnou modlitbou na nedeľných svätých omšiach v Bratislave, Spišskej Kapitule, Prešove a Košiciach. Počas týždňa je pripravených viacero podujatí. Napríklad v utorok (11. 6.) budú dobrovoľníci, ale aj zamestnanci charity upratovať verejné priestory, vo štvrtok (13 .6.) predávať pouličný časopis Cesta. Z Bratislavy pôjdu pracovníci charity do škôl, kde organizujú besedy. V Spišskej Novej Vsi sa uskutoční tradičná kvapka krvi, ktorú Spišská katolícka charita organizuje spolu s Červeným krížom. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]