Autor textu: Ivana Šaffová
26.05.2019

UNIPO FEST už dávno nie je iba univerzitnou záležitosťou

​​​​​​​Aj 8. ročník priniesol skvelú hudbu. 

​​​​​​​Prešov 26. mája (Skolske.sk) 

Tento rok sa open-air festival uskutočnil 24. apríla v areáli Prešovskej univerzity. Okrem nadupaného line-upu priniesol aj mnoho noviniek. Účastníci si mohli vyskúšať animačné aktivity, zúčastniť sa sprievodných akcií a zasýtiť sa v gastro zóne. Tá ponúkala bohatší výber jedál a nápojov, od pizze, cez sladké jedlá až po menšie pochúťky. Nechýbali rôzne výčapy, pivo a novinkou bolo aj Prosecco.

Majáles Prešov, známy aj ako UNIPO FEST, už dávno nie je iba univerzitnou záležitosťou. Každoročne sa na ňom stretne viac ako tisícka účastníkov. Je jedno, či sú stredoškoláci, vysokoškoláci alebo pracujúci. Všetci ho chcú zažiť.

Všetci účinkujúci si pod pódiom našli svoj fanklub

Festivaloví nadšenci si prišli na svoje. Hudobný repertoár bol naozaj rôznorodý. Majáles otváralo domáce zoskupenie Detox Of a Pony: „Bolo to úžasné, bola to pecka! Je to veľká, dobrá akcia, máme to tu radi, ja som tu dokonca chodil 5 rokov, je super sa tu stále vrátiť,“ dodávajú chalani tesne po vystúpení. Ako druhý sa predstavil raper Gleb:

Každý track funguje inak, ľudia sa hýbu úplne iným štýlom, takže som rád, že som mohol dať nové tracky. Minule to bolo viac pozitívnejšie, ale inak v pohode.

Po ňom prevzala štafetu prešovská kapela Helenine oči, ktorá publiku odovzdala veľa pozitívnej energie. „Super, že organizátori to robia tak, ako to robia. Myslím si, že každým rokom sa to zlepšuje, čo je dobré znamenie, keď to ide krôčik po krôčiku niekde hore. Len aby chodili ľudia, podľa toho, čo som počul, je dnes vypredané, čiže cool,“ povedal spevák kapely Prešovčan Martin „Lynch“ Mihalčín. Po roku k nám opäť zavítal aj Majk Spirit: „Najlepší, brutálny. Minulý rok si pamätám, že ma to prekvapilo atmosférou, že to bol naozajstný Majáles a nie nejaké malé slávnosti a tento rok ešte o niečo lepšie podľa mňa. Je super, že sa takéto veci dejú na jar.“

pic
Foto:  Ivana Štafová

V duchu dobrej nálady sa pokračovalo ďalej. Nasledovalo vystúpenie kapely Horkýže Slíže, ktorá publikum doslova ovládla. Vrcholom večera a zároveň aj bodkou za celým festivalom bol český interpret Ben Cristovao s kapelou. Predviedli neskutočnú šou, počas ktorej všetci spievali, skákali, tancovali. „Neuveriteľné, ja to tu mám veľmi rád a rád sa sem vraciam, do Prešova zvlášť. Prišiel som na stage a hneď som vedel, že to bude super. Začali sme hrať prvý song, pozreli sme sa na seba s kapelou a vedeli sme, že to bude bomba.“

Prešovský Majáles si užilo rekordných 8000 ľudí

Naozaj prekrásne číslo. A bolo to tak. Na UNIPO FESTE sa stretli mladí i starí, študenti i neštudenti, domáci i ľudia z blízkeho okolia či dokonca zďaleka. Aj keď najväčšie zastúpenie mali predsa len študenti. Veď kto sa vie lepšie baviť, než my, však?
​​​​​​​
„Bol to môj prvý Majáles v Prešove a určite nie posledný. Výborná akcia, skvelí ľudia, skupiny a množstvo zábavy. Síce som prvú polovicu nestihla, no tú druhú som si o to viac užila. Aj keď som k mnohým pesničkám nepoznala text, ani to mi nebránilo pripojiť sa k davu a odušu spievať. Veľmi som si to užila,“ hodnotí Patrícia z Fakulty manažmentu. „Super atmosféra, veľa ľudí, proste zábava, ako sa patrí. Bol to zážitok na celý život, priniesol mi nové priateľstvá. Potešila som sa aj kvalitnej hudbe. Ja osobne som sa najviac tešila na Bena Cristovaa – nesklamal,“ dodáva študentka Filozofickej fakulty, Kristína.

pic
Foto:  Ivana Štafová

Tohtoročný UNIPO FEST dokážeme opísať len jedným slovom: NE-ZA-BUD-NU-TEĽ-NÝ. Samotný festival je akýmsi pomyselným znakom toho, že sa začína ich sezóna. Každý sa občas potrebuje odreagovať, zabudnúť na svoje každodenné starosti a len sa zabaviť. Presne taký bol Majáles Prešov. Všetci si užívali čaro prítomného okamihu. Ďakujeme organizátorom za skvelo odvedenú prácu a tešíme sa na ďalší ročník. Veríme, že bude minimálne taký dobrý, ako bol tento.
​​​​​​​
Ak ste UNIPO FEST tentokrát nestihli, nebuďte smutní, vidíme sa budúci rok. Čakanie si môžete spríjemniť malou ukážkou, ako to v deň D vyzeralo. Pozrite si unofficial aftermovie, ktorý vám prináša Movie namE studio. 

pic
Foto:  Ivana Štafová
pic
Foto:  Ivana Štafová
pic
Foto: Ivana Štafová

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]