Autor textu: Archív
20.09.2018

Ak požadujete od detí dobré výsledky v škole, vytvorte im podmienky

Ak požadujete od detí dobré výsledky v škole, mali by ste im na to vytvoriť ideálne podmienky.

Foto: text

Bratislava 20. septembra (OTS)

Ani sme sa nenazdali a leto nám pomaly máva na rozlúčku. Aj keď je vonku ešte príjemné teplo, niektoré spoločné záujmy vašich detí a potomkov už nie sú tak často naplňované. Prednosť má škola a povinnosti, ktoré zo štúdia vyplývajú. Vzdelanie je základom bezproblémového fungovania v spoločnosti pre každého jedného z nás, takže by ste v tomto smere ako rodič nemali podceniť ani ten najmenší detail. Podporiť očakávané a lepšie výsledky v škole môžete aj správnym zariadením detskej alebo študentskej izby.

Multifunkčný priestor so všetkými detailami

Študentská miestnosť by mala byť nevyhnutne oddelená od obytnej zóny, aby sa na štúdium vytvorili optimálne podmienky. Miestnosť a nábytok v nej by mali byť štýlové, pohodlné, funkčné a individuálne.

Musí byť k dispozícii stôl, k nemu

ideálna rastúca stolička

, samozrejme prírodný a umelý zdroj svetla, regály a skrinky so samostatnými policami. Pokiaľ ide o funkčnosť, študentská izba by mala zahŕňať a pôsobiť zároveň aj ako kancelária, spálňa a šatňa.

Nepodceňujte ani dizajn

Pokiaľ ide o veľkosť nábytku, jeho hlavnými kritériami by mala byť mobilita a praktickosť. Vzhľadom k vlastnostiam aktivity a veku študenta, zohľadnite dizajn s tým, čo vaše dieťa využíva a skutočne aj potrebuje. Stolný počítač, kvalitná tlačiareň s vždy plnými a

spoľahlivými tonermi

. Priestor so zásuvkami, police a moduly pre uloženie iných doplnkov a hračiek.

Nezabudnite na pohodlie a potrebný odpočinok

Aj keď má dieťa nekonečnú energiu, potrebuje aj dostatočné množstvo odpočinku. V študentskej izbe je preto ideálna rozkladacia pohovka, niekedy vhodnejšia ako veľká posteľ, ktorá umožní premeniť miestnosť na útulnú obývaciu izbu aj pre návštevy spolužiakov a kamarátov.

V tomto interiéri by ste nemali používať žiadne ťažké a veľké závesy a ani žiadne iné nábytky, ktoré vaše dieťa vôbec nepotrebuje.

Kvalitné osvetlenie školy

poskytne deťom maximálnu možnosť sa sústrediť na všetky potrebné veci, no rovnako tak, by ste nemali zabudnúť na tento detail ani v detskej izbe.

Dizajn by mal byť jednoduchý. Takýto priestor vám pomôže podporiť plnohodnotný rast vášho dieťaťa a jeho schopnosť robiť vlastné a samozrejme aj správne rozhodnutia v každej životnej situácii.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]