Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
14.10.2024

V Handlovej vznikla škôlka pre deti so zdravotným znevýhodnením

Na registrácii MŠ pracovalo bývalé vedenie ŠZŠ od minulého školského roka.

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Handlová 14. októbra (TASR) - V meste Handlová vznikla materská škola (MŠ) pre deti so zdravotným znevýhodnením. Od septembra funguje v priestoroch Špeciálnej základnej školy (ŠZŠ) na Námestí baníkov, aktuálne ju navštevuje sedem detí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
        
"MŠ je zatiaľ samostatným subjektom, od januára budúceho roka sa zlúči so ŠZŠ, v ktorej priestoroch sídli. Celú spojenú školu bude riadiť jeden štatutár, ktorého zvolia vo voľbách Rady školy v novom roku 2025,"
uviedla Paulínyová.
        
Na registrácii MŠ podľa nej pracovalo bývalé vedenie ŠZŠ od minulého školského roka. "Deti nadobudnú v škôlke zručnosti, ktoré im uľahčia socializáciu a následné vzdelávanie. MŠ má otvorenú jednu triedu s maximálnou kapacitou osem detí. V tomto školskom roku ju navštevuje sedem detí s diagnózami ako Aspergerov syndróm, Downov syndróm, porucha autistického spektra a iné," priblížila.
        
Režim v škôlke začína ranným filtrom a osobnou hygienou, privítaním a rannými kruhmi, pokračuje pohybovými a relaxačnými cvičeniami, edukačnými aktivitami, špeciálnymi cvičeniami a hravými činnosťami prispôsobenými potrebám detí. "Potreby detí sú naozaj rôznorodé a vyžadujú si iný prístup, ktorý aktuálne siedmim deťom zabezpečuje počas poldennej prevádzky riaditeľka, jedna pedagogička a jedna asistentka," doplnila hovorkyňa mesta.

Október 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
Napíšte nám [email protected]