Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: Katarína Kučerová
14.10.2024

Hurbanovskí stavitelia spoznávali svet STEAM v Turecku

Foto: Katarína Kučerová

Hurbanovo 14. októbra (Skolske.sk) - Tím učiteľov a žiakov 3. ročníka zo Strednej priemyselnej školy stavebnej – Építőipari Szakközépiskola v Hurbanove sa v dňoch 7. – 11. októbra 2024 zúčastnil medzinárodnej krátkodobej vzdelávacej aktivity žiakov v tureckom Mersine.

Spolu s ďalšími projektovými partnermi z Portugalska, Turecka a Fínska sa venovali zaujímavému projektu zameranému na integráciu STEAM do výučby. STEAM, skratka pre Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics (veda, technológia, inžinierstvo, umenie a matematika), predstavuje moderný prístup k vzdelávaniu, ktorý spája rôzne oblasti poznania.

Účastníci mobility mali možnosť spoznať inovatívne metódy výučby a praktické aktivity, ktoré motivujú žiakov k hlbšiemu porozumeniu týchto predmetov. Program mobility bol bohatý a pestrý. Tímy sa zúčastnili workshopov zameraných na:
- Zábavnú matematiku: Spoznávali Fibonacciho postupnosť a riešili logické úlohy.
- Programovanie: Vytvárali vlastné projekty v programovacom jazyku SCRATCH.
- Robotiku: Oboznámili sa s rôznymi typmi robotov a ich využitím vo výučbe. Nakoniec robotov roztancovali.
- Prírodné vedy: Vykonávali zábavné chemické a fyzikálne pokusy.
- Inžinierstvo: Testovali pevnosť vlastnoručne vyrobených mostov zo špagiet.
- Umenie: Poznatky z Fibonacciho postupnosti kreatívne využili na vlastné návrhy ručne maľovaných tričiek.

Okrem odborných aktivít mali účastníci možnosť spoznať kultúru a históriu Turecka. Koordinátorkou projektu je Mgr. Katarína Kučerová, ktorá zdôrazňuje význam medzinárodnej spolupráce pre rozvoj školy: „Účasť na tomto projekte nám poskytla jedinečnú príležitosť obohatiť si pedagogické zručnosti a nadobudnúť nové inšpirácie. Veríme, že získané vedomosti a skúsenosti využijeme pri práci s našimi žiakmi.“

Stredná priemyselná škola stavebná – Építőipari Szakközépiskola v Hurbanove sa tak opäť zaradila medzi školy, ktoré aktívne sledujú najnovšie trendy vo vzdelávaní a usilujú sa o poskytnutie kvalitného a moderného vzdelania svojim žiakom. Projekt je spolufinsncovaný z prostriedkov EÚ. 

Október 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
Napíšte nám [email protected]