Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
13.09.2024

EUBA otvorí v Galante dve študijné skupiny univerzity tretieho veku

Akademický rok a dvojročné štúdium pre seniorov sa začne 4. októbra slávnostnou imatrikuláciou v zasadačke Mestského úradu v Galante.

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Galanta 13. septembra (TASR) - Vyše 150 seniorov bude môcť v Galante od októbra absolvovať univerzitu tretieho veku. Garantom dvoch študijných skupín bude Obchodná fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave (EUBA). Seniorov čaká dvojročné štúdium. TASR o tom informovala hovorkyňa Galanty Mária Kilácskóová.
        
Akademický rok a dvojročné štúdium pre seniorov sa začne 4. októbra slávnostnou imatrikuláciou v zasadačke Mestského úradu v Galante. "Spolupráca v oblasti celoživotného vzdelávania bude zameraná na záujmové vzdelávanie a iné mimo výučbové aktivity určené pre seniorov," priblížila hovorkyňa mesta.
        
EUBA zastúpená rektorom Ferdinandom Daňom a mesto Galanta zastúpené primátorom Petrom Kolekom v tejto súvislosti podpísali 10. septembra memorandum o spolupráci a porozumení. "Naša univerzita a mesto Galanta spoločne začínajú cestu, ktorá bude trvať dva roky a prial by som si, aby bola úspešná a trvala oveľa dlhšie," povedal Daňo.
        
Ambíciou memoranda je aj spolupráca medzi vedeckovýskumnými a vzdelávacími inštitúciami Ekonomickej univerzity v Bratislave a podnikmi a organizáciami mesta Galanta. "Pre naše mesto je veľkou cťou spolupracovať s Ekonomickou univerzitou v Bratislave. Pre Galantu a pre našich seniorov to považujem za mimoriadne dôležitý začiatok našej vzájomnej spolupráce a novú cestu pre zlepšenie kvality života našich seniorov," doplnil Kolek.

Október 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
Napíšte nám [email protected]