Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
12.09.2024

SOŠ v Rimavskej Sobote prešla modernizáciou za takmer šesť miliónov eur

Technickú a agropotravinársku SOŠ v Rimavskej Sobote navštevuje vyše 460 žiakov.

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Rimavská Sobota 12. septembra (TASR) - Stredná odborná škola (SOŠ) technická a agropotravinárska v Rimavskej Sobote prešla obnovou za takmer šesť miliónov eur. Škola vďaka projektu získala moderné priestory pre praktické vyučovanie i nové vybavenie, po 15 rokoch sa podarilo obnoviť aj pekársku dielňu. TASR o tom informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.
        
Technickú a agropotravinársku SOŠ v Rimavskej Sobote navštevuje vyše 460 žiakov. Škola vzdeláva budúcich pekárov, cukrárov, mäsiarov, ale tiež autoopravárov, agromechatronikov či pracovníkov v poľnohospodárstve. Modernizáciu školy za takmer šesť miliónov eur realizoval BBSK v rámci iniciatívy Catching-Up Regions, do projektu kraj investoval viac ako milión eur.
        
"Ak k tomu prirátame aj sadu väčších a menších investícií za ostatných päť až sedem rokov vo výške bezmála 700.000 eur z rozpočtu kraja, dávame jasný signál, že nám na tejto škole záleží. Že nám záleží, aby fungovala, aby poskytovala vzdelanie, ktoré absolventom a absolventkám poskytne uplatnenie na trhu práce, aby sa tu žiaci cítili počas štúdia aj príjemne a aj bezpečne," povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.
        
Modernizácia rimavskosobotskej SOŠ zahŕňala rekonštrukciu a výstavbu nových dielní pre žiakov v rôznych odboroch. Okrem pekárskej dielne, ktorá prešla obnovou po 15 rokoch, škola zmodernizovala aj priestory pre cukrársku a mäsiarsku výrobu, kuchyňu a energoblok. V rámci projektu bol vybudovaný aj nový prístrešok pre agrotechniku či nové autoopravárenské dielne. Obnovou prešli aj asfaltové plochy v areáli školy a pribudli i nové parkoviská.
        
"Táto obnova má pre nás obrovský význam, pretože po mnohých rokoch môžeme opäť ponúknuť študentom plnohodnotné praktické vyučovanie v moderných podmienkach a pod jednou strechou. Verím, že nové priestory a vybavenie prispejú k zvýšeniu atraktivity školy a pripravia našich absolventov na náročné požiadavky pracovného trhu," skonštatovala riaditeľka školy Dagmar Vašová.
        
Škola v rámci projektu získala aj nové moderné vybavenie pre jednotlivé dielne. Investovala tiež do rozvoja technickej infraštruktúry, vrátane novej výpočtovej techniky, učebne hydrauliky a pneumatiky či nového kamerového systému.
        
SOŠ technická a agropotravinárska v Rimavskej Sobote je jednou zo siedmich stredných škôl, ktoré BBSK obnovil v rámci iniciatívy Catching-Up Regions. Z európskych zdrojov tak do modernizácie školstva v kraji išlo viac ako 33 miliónov eur.

Október 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
Napíšte nám [email protected]