Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: Katarína Mészárosová
05.08.2024

Žiaci zo Strednej priemyselnej školy stavebná Hurbanovo strávili leto na stáži v Nemecku

Odbornej praxe v zahraničí sa zúčastnilo 20 žiakov 3. a 2. ročníka študijného odboru staviteľstvo a 4 sprevádzajúce učiteľky.

Foto: Katarína Mészárosová

Hurbanovo 05.08.2024 (Skolske.sk)

Odborná prax našich žiakov v zahraničí sa stala neodmysliteľnou súčasťou vzdelávania a kontinuálnej profesijnej prípravy v študijnom odbore staviteľstvo. Klasické vyučovanie v školskom prostredí prepájame s neformálnym vzdelávaním v prostredí zahraničnej firmy.

Účasť na projektoch v rámci programu Erasmus+ je kľúčovým aspektom života našej školy z viacerých dôvodov: flexibilita a aplikácia najnovších poznatkov z praxe a ich integrácia do výchovno, vzdelávacieho procesu formou nových predmetov, nadobúdanie tzv. mäkkých zručností a rozvoj jazykových zručností, napĺňanie ideí a vízií spoločnej Európy, profesijný a osobnostný rozvoj účastníkov, získavanie nových partnerov na rôzne vzdelávacie aktivity a zapájanie sa do medzinárodnej siete vzdelávacích inštitúcií, kontinuálne zvyšovanie konkurencieschopnosti školy v slovenskom a medzinárodnom prostredí Každá vzdelávacia aktivita je jedinečná a prináša nové výzvy, ktoré nás posúvajú dopredu.

Spoznávame samých seba cez iných, učíme sa navzájom a rozširujeme obzory poznania a osobnostného rozvoja. Tieto príležitosti sú dôležité na skvalitňovanie našej práce. Vyhodnocovaním našich aktivít získavame impulzy a motiváciu ísť  ďalej, nezľaknúť sa nových a nečakaných situácií. Učíme sa, ako riešiť každodenné problémy a neúspechy premieňame na príležitosti neustále sa zlepšovať a akceptovať aj skutočnosť, že nie vždy vyjde všetko podľa našich predstáv.

pic
Foto: Katarína Mészárosová

Trojtýždňová odborná prax je zameraná na prácu so systémom LOXON - inteligentné domácnosti, programovanie a inštalácia prvkov LOXON, práca s 3D programom a 3D tlačiarňou. Tímy zložené zo 4 žiakov pracujú na vlastnom návrhu budovy podľa platných noriem v 3D programe BLENDER, následne navrhnú a naprogramujú jeho inteligentné ovládanie v LOXON a následne svoj projekt vytlačia v 3D tlačiarni.

Odbornej praxe v zahraničí sa zúčastnilo 20 žiakov 3. a 2. ročníka študijného odboru staviteľstvo a 4 sprevádzajúce učiteľky. Vzdelávacia aktivita bola hradená z finančných prostriedkov EÚ.

September 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]